ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині хочуть відкрити центри covid-вакцинації у маленьких містах

Ольга Денисяка

|

У Львівській ОДА заявили, що центри вакцинації від коронавірусу, які вже працюють в області, показують високу ефективність. Відтак зараз працюють над тим, аби відкрити такі центри в маленьких містах та зробити вакцинацію доступною для мешканців районів. Про це під час брифінгу заявив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, передає кореспондент Львівського порталу.

Зараз на Львівщині працюють вісім центрів вакцинації. Три центри є у Львові: на «Арені Львів», у ТРЦ Forum Lviv та в Центрі Довженка на Сихові. На території області відкрили п’ять таких пунків щеплень у Дрогобичі, Новояворівську, Стрию, Самборі та Червонограді. Від сьогодні щеплення робитимуть ще на двох нових локаціях у Львові – у ТРЦ «Вікторія Гарденс» та в ліцеї «Львівський».

За словами Ореста Чемериса, вже існуючі центри вакцинації показують високу ефективність, тому на Львівщині хочуть відкрити такі центри в маленьких містах, що допоможе зробити процес імунізації доступним для всіх мешканців області.

«Ми бачимо, що вже відкриті центри вакцинації показують високу ефективність, тому працюємо над тим, щоб у невеликих містечках відкривати вакцинальні центри і наблизити можливість вакцинації до всіх охочих. Відтак зараз напрацьовуємо не лише графік роботи вже існуючих восьми центрів, а й пропрацьовуємо, як зробити процес вакцинації максимально зручним для всіх охочих», – заявив посадовець.

Також він зазначив, що станом на 23 червня на Львівщині вже зробили 134 тисячі щеплень. При цьому 115 тисяч людей отримали першу дозу вакцини та 18 тисяч – другу, тобто завершили процес імунізації від covid.

Посадовець вкотре наголосив, що вакцинація зараз є найважливішим завданням, оскільки це єдиний спосіб повернутись до нормального життя. Від того, скільки мешканців Львівщини отримають щеплення, залежить на скільки буде потужною нова хвилю коронавірусу.

«Вакцинація – це завдання номер один і в максимально короткі терміни ми повинні вакцинувати все доросле населення. Треба розуміти, що нас очікує чергова хвиля зростання захворюваності на коронавірус і її агресивність залежить від того, скільки ми вакцинуємо людей. Вкотре наголошую, щол вакцинація є єдиним методом, аби ми повернулись до нормального способу життя», – додав Орест Чемерис.

Як повідомляв Львівський портал, в усіх центрах вакцинації на Львівщині щеплення робитимуть вакциною китайською вакциною CoronaVac. Її ефективність сягає 83,5% після двох доз. Нещодавно цю вакцину схвалила ВООЗ для використання.

Загалом проти коронавірусу на Львівщині збираються провакцинувати половину населення, а це – 1,5 мільйона людей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *