ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові подорожчають проїзні картки у електротранспорті

Вероніка Рой

|

У п’ятницю, 4 червня, виконавчий комітету ЛМР погодив нові тарифи на проїзні картки та пересадкові квитків у трамваях і тролейбусах Львова. Про це повідомляє Львівський портал.

Рішення набуває чинності вже з понеділка, 7 червня. Місячних абонементи пересадкових квитків на проїзд у електричному транспорті львів’яни зможуть придбати за такими тарифами:

  • місячна проїзна картка для користування в електротранспорті для підприємств, установ та організацій м. Львова – 300 грн;
  • загальна тримісячна проїзна картка для користування в електротранспорті – 600 грн;
  • загальна місячна проїзна картка для користування в електротранспорті – 240 грн;
  • електронна тримісячна проїзна картка для користування в електротранспорті – 590 грн;
  • електронна місячна проїзна картка для користування в електротранспорті – 230 грн;
  • пільгова місячна проїзна картка для користування в електротранспорті для учнів та студентів – 120 грн;
  • електронна пільгова місячна проїзна картка для користування в електротранспорті – 115 грн.
  • електронна пільгова денна проїзна картка для користування в електротранспорті – 30 грн;
  • електронна триденна проїзна картка для користування в електротранспорті – 70 грн.
  • електронна проїзна картка з можливістю пересадки трамвай-тролейбус – 12 грн.

Начальник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів каже, що придбання проїзних карток в електротранспорті є дуже вигідним для пасажирів.

«З загальна місячна проїзна картка для користування в електротранспорті буде коштувати 240 грн. При здійсненні 60 поїздок на місяць, тобто двічі на день, вартість разової поїздки становитиме 4 грн. А якщо придбати електронну місячну проїзну картку для користування в електротранспорті, вартість якої буде 230 грн, при здійсненні двох поїздок на день, вартість разової поїздки становитиме 3,83 грн», – каже він.

Крім того, в ЛКП «Львівелектротранс» зазначили, що нові електронні квитки будуть доступні вже з понеділка, 7 червня. Натомість нових паперових квитків ще буде, бо не встигнуть надрукувати за вихідні. Відтак, старі проїзні квитки діятимуть до закінчення терміну, зазначеного на них.

«На друк паперових квитків необхідно трохи часу, тому за вихідні ми не встигнемо їх надрукувати. Однак, доступними вже будуть електронні квитки, які є дешевшими за паперові. Також старі квитки, які куплені напередодні, продовжують діяти до закінчення терміну, який вказаний на них», – повідомили у ЛКП «Львівелектротранс».

Як відомо, у громадському транспорті Львова подорожчав проїзд. Поїздка у маршрутці тепер коштує 10 грн, в електротранспорті – від 8,50 грн.

Нагадаємо, наприкінці лютого приватні перевізники активно заговорили про підняття вартості проїзду у львівських маршрутках вдвічі – зі 7 до 14 грн. Причиною такої ціни, за їхніми словами, є збиткова робота під час пандемії, а також відсутність обіцяних доплат за 2020 рік від мерії Львова.

Відразу після автобусних перевізників про підняття тарифів згадали й в «Львівелектротрансі». На підприємстві заявляли, що економічно обґрунтований тариф мав би становити 12,43 грн.

Додамо, що чинні дотепер тарифи на проїзд у львівських маршрутках встановили на початку 2019 року, а в електротранспорті – на початку 2020-го.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *