ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові подорожчав проїзд у громадському транспорті

Наталя Дуляба

|

Віднині, 27 травня, у Львові офіційно зросла вартість проїзду у громадському транспорті. Поїздка у маршрутці тепер обійдеться у 10 грн, в електротранспорті – від 8,50 грн. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Рішення про підняття тарифів на проїзд у громадському транспорті виконавчий комітет Львівської міськради прийняв ще 21 травня, втім платити більше львів’яни починають якраз віднині, 27 травня.

Так, за проїзд у маршрутці тепер доведеться платити не 7 грн, а 10 грн.

Поїздка в електротранспорті також зросла у ціні і залежить від формату оплати квитка. Купуючи проїзний квиток безпосередньо у водія, то за нього слід віддати 10 грн, а при купівлі білета у кіосках «Львівелектротрансу» – 9 грн.

Якщо ж придбати онлайн-квиток у салоні трамвая чи тролейбуса (QR-коди Приват24, SMS-квитки, Bluetooth-квитки, термінали самообслуговування IBOX та EasyPay), то вартість проїзду становить 8,50 грн.

Студенти, які купують квиток у водія, платитимуть 5 грн, а якщо робитимуть це онлайн чи в кіоску – 4 грн.

Нагадаємо, наприкінці лютого приватні перевізники активно заговорили про підняття вартості проїзду у львівських маршрутках вдвічі – зі 7 до 14 грн. Причиною такої ціни, за їхніми словами, є збиткова робота під час пандемії, а також відсутність обіцяних доплат за 2020 рік від мерії Львова.

Відразу після автобусних перевізників про підняття тарифів згадали й в «Львівелектротрансі». На підприємстві заявляли, що економічно обґрунтований тариф мав би становити 12,43 грн.

Додамо, що чинні дотепер тарифи на проїзд у львівських маршрутках встановили на початку 2019 року, а в електротранспорті – на початку 2020-го.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *