ОСТАННІ НОВИНИ

Біля Дрогобицької міської лікарні збудують гелікоптерний майданчик

Вероніка Рой

|

На території лікарняного містечка Дрогобицької міської лікарні споруджують гелікоптерний майданчик. Про це інформує Дрогобицька міська рада.

Як зазначив начальник відділу охорони здоров’я Володимир Чуба, вертолітний майданчик спеціально облаштовують неподалік відділення екстреної медичної допомоги. Його задіюватимуть для госпіталізації медичним гелікоптером важких хворих з гірських районів Львівщини, яким потрібна невідкладна медична допомога.

Нагадаємо, Львівщина стала одним із регіонів, де у квітні стартує пілотний проєкт із аеромедичної евакуації. Медики на гелікоптері будуть доставляти до лікарні пацієнтів із важкими травмами, отриманими у ДТП, з інфарктами, інсультами та іншими критичними станами. Також на гвинтокрилах збираються перевозити органи для трансплантації та самих реципієнтів.

Центр екстреної медичної допомоги у Львівській області використовуватиме гелікоптер Eurocopter EC 145. На його борту є необхідне обладнання для серцево-легеневої реанімації, підтримки пацієнтів критичних станів. Базуватиметься вертоліт у Городоцькому районі.

Перша бригада аеромедичної евакуації працюватиме не лише на Львівщині, а й на території ще шістьох областей: Закарпатської, Івано-Франківської, Волинської, Рівненської, Тернопільської та Чернівецької. До складу бригади входять 12 медиків: шість лікарів невідкладних станів і шестеро фельдшерів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Дрогобицька міська рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *