ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщину прибув літак для евакуації хворих і поранених

Вероніка Рой

|

У четвер, 1 квітня, на Городоччину Львівської області прибув багатоцільовий вертоліт Eurocopter EC 145 для аеромедичної евакуації. Про це йдеться на Facebook-сторінці Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

У Центрі екстреної допомоги уточнили, що 1 квітня ще не був офіційний старт проєкту.

«Цей вертоліт – у власності ДСНС. Його, разом з командою, до якої входить пілот, другий пілот, механік та медичний працівник, люб’язно надали нам рятувальники. Тимчасово! Летів він із пункту базування у Ніжині з посадкою, дозаправкою в Луцьку. Ми не знали, чи прилетить вертоліт, чи дозволять йому посадку й зліт із Луцька, чи все спрацює по його прибутті на Городоччину й чи не вилетить він на виконання своїх безпосередніх завдань», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, гелікоптер служби ДСНС – аналог підрозділу аеромедичної евакуації.

Львівщина стала пілотною областю, де з 1 квітня реалізовуватимуть проєкт з аеромедичної евакуації. Завдяки цьому проєкту пацієнтів із важкими травмами, гострими розладами серцево-судинної системи, мозку, опіками доставлятимуть гелікоптерами до лікарні. Також у МОЗ відзначали, що аеромедична евакуація стане вкрай важливим елементом у розвитку трансплантації в Україні.

Завдяки гелікоптеру Eurocopter EC 145 екстрена аеромедична допомога доступна для жителів областей західного регіону: Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Волинської, Рівненської, Тернопільської та Чернівецької.

До підрозділу аеромедичної евакуації входить 12 медиків: шість лікарів невідкладних станів і шестеро фельдшерів, які успішно здали іспити по проходженню навчання за відповідними курсами.

«На борту гелікоптера є найнеобхідніше обладнання, щоб здійснити серцево-легеневу реанімацію, підтримку пацієнтів критичних станів. Медики надаватимуть допомогу пацієнтам з інфарктами, інсультами, важкими травмами після ДТП. Також вертольотом транспортуватимуть реципієнтів для трансплантації», − інформують Центрі екстреної медичної допомоги.

Базуватиметься гелікоптер у Городоцькому району. Eurocopter EC 145 розвиває швидкість 280 кілометрів на годину. Може сідати на територіях аеропортів чи на інше тверде покриття.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото та відео: Центр екстреної медичної допомоги

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *