ОСТАННІ НОВИНИ

Хворих на коронавірус може побільшати вже найближчими днями, – ЛОДА

Наталя Дуляба

|

Незважаючи на те, що ситуація з коронавірусом на Львівщині стабілізувалась, медики прогнозують збільшення кількості нових хворих уже найближчими днями. Про це у вівторок, 11 травня, розповів очільник обласного департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис, передає Львівський портал.

«Загалом ситуація з Covid-19 на Львівщині дещо стабілізувалась, але попри це ми передбачаємо приріст, враховуючи ту активність, яка була на Великодні свята. Ми припускаємо, що кількість хворих може збільшитись вже найближчими днями. Адже були довгі свята, ми відпочивали й активність була велика, тож на 7-14 день після таких святкувань ми прогнозуємо ріст захворюваності», – сказав Орест Чемерис.

За його словами, зараз у стаціонарах Львівської області лікують 1652 хворих на коронавірус, завантаженість медзакладів впала до 34%, хоча ще в середині квітня ця цифра сягала майже 70%.

Загалом коронавірус підхопили майже 132 тисячі жителів Львівщини, за минулу добу виявили лише 50 нових хворих.

Нагадаємо, посадовці і медики вже раніше прогнозували новий спалах Covid-19 на Львівщині після Великодня.

Ще у середині березня у Львові та області стрімко зросла захворюваність на коронавірус. Фактично кожен другий ПЛР-тест був позитивним. Самі ж медики казали, що під час весняного піку на одного лікаря припадало близько 50 хворих. Робота йшла у посиленому режимі, тому медична спільнота закликала львів’ян дотримуватись карантину й обмежити фізичні контакти.

На суворому карантині Львівщина пробула більше місяця. Із «червоної» covid-зони область вийшла 26 квітня і відразу потрапила у «жовту» зону. Великдень мешканці Львівщини святкували вже не в жорсткому карантині.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *