ОСТАННІ НОВИНИ

Львів продасть ще два приміщення на площі Ринок

Наталя Дуляба

|

Львівська міська рада вирішила продати на аукціоні два комунальні приміщення у кам’яницях №20 та №31 на площі Ринок. Відповідні ухвали прийняли під час сесії у четвер, 22 квітня, передає Львівський портал.

Депутати внесли зміни до переліку об’єктів малої приватизації, які у 2021 році підлягають продажу на аукціоні, і внесли до списку два нежитлові приміщення у пам’ятках архітектури на площі Ринок.

Так, на площі Ринок, 20 продадуть приміщення площею 162,7 м кв, яке займає другий, третій і четвертий поверхи. Зараз воно є вільним, втім з пропозицію реалізувати цей об’єкт виступив Ярослав Баган. Він разом із колегами будує комплекс комерційно-ділової діяльності на вул. Городоцькій, 321.

Щодо кам’яниці на площі Ринок, 31, то тут виставлять на аукціон нежитлове приміщення першого поверху площею 36,4 м кв. Зараз його орендує ФОП Олександр Василюк, який й ініціював приватизацію.

Стартова ціна, за якою ці два об’єкти виставлять на торги, наразі ще не відома.

Зазначимо, що чотириповерховий будинок на площі Ринок, 20 є пам’яткою аріхтектури національного значення, яку спорудили у ХVІ столітті. Він також відомий як кам’яниця Крайзерівська. Назва походить від прізвища львівського війта Станіслава Крайзера.

Чотириповерховий будинок на площі Ринок, 31 теж є пам’яткою архітектури національного значення, який збудували у XVII столітті.

Нагадаємо, у 2019 році Львівська міськрада побила свій рекорд із продажу елітної нерухомості. Так, на приміщенні площею майже 1000 кв м на площі Ринок мерія заробила 116 мільйонів гривень.

Загалом продавати своє майно через електронні торги в системі Prozorro Львів почав у червні 2018 року.

Додамо, що у 2021 році Львів планує продати 150 комунальних приміщень, які належать до об’єктів малої приватизації. Їхня площа становить від 18 до 700 м кв. Із детальним переліком можна ознайомитися за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *