ОСТАННІ НОВИНИ

Смертність від Covid знизиться найближчими днями, – НАН України

Вероніка Рой

|

Високі показники смертності від COVID-19 в Україні перебувають на завершальній фазі плато. Найближчими днями очікується зниження цих показників. Такі прогнози розвитку пандемії на 20 квітня – 4 травня роблять у Національній академії наук, передає Громадське.

У НАН України розповідають, що протягом останнього тижня спостерігають упевнене загасання кількості нових виявлених випадків.

Водночас науковці зазначають, що кількість нових випадків суттєво перевищує кількість позитивних ПЛР-тестів. Це вказує на збільшення затримок оприлюднення даних, а також на можливе збільшення частки результатів тестів на антиген серед офіційно підтверджених випадків.

Але вчені наголошують, що синхронно зі зниженням показників захворюваності знизилась також інтенсивність тестування. Кількість проведених за останній тиждень ПЛР-тестів, що є ключовим у виявленні випадків хвороби, впала на 12%

Кількість виявлених випадків за тиждень зменшилась на 14% після зниження на 2% тижнем раніше. Кількість госпіталізацій також знизилася на понад 10%. Кількість летальних випадків скоротилася менш ніж на 5%.

За офіційною статистикою, станом на 20 квітня середня кількість людей, які одужують, зросла і становила в середньому 9 931 на день. Середня за тиждень кількість нових інфікованих становить 12 743 нових випадки на день. Середня за тиждень кількість нових летальних випадків – 373 на добу.

Зазначимо, Україні коронавірусом заразились вже 1 974 118 людей. Від ускладнень, спричинених COVID-19, померли 40 796 людей. Натомість одужали 1 514 472 українці.

Нагадаємо, ще на початку березня в уряді заявили, що в Україні почалась третя хвиля Covid-19. Її пов’язували з британським штамом коронавірусу, який активно поширився по всій Україні. У МОЗ кажуть, що він є більш агресивним і крім органів дихання, вражає печінку, нирки та центральну нервову систему. Детальніше про те, чому цей вид Covid-19 є більш небезпечним, читайте за цим посиланням.

Нещодавно міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що Україна пережила пік третьої хвилі коронавірусу, але у низці областей, зокрема й на Львівщині, ситуація й надалі надскладна.

Додамо, що за останніми офіційними даними коронавірусом перехворіло 5% населення України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *