ОСТАННІ НОВИНИ

Дитяча лікарня на Орлика отримала ліцензію на трансплантацію органів

Ольга Денисяка

|

Львівська міська дитяча клінічна лікарня на вулиці Орлика отримала ліцензію на трансплантацію органів та паліативну допомогу. Про це йдеться на сторінці медзакладу у Facebook.

Окрім того, клініка очікує на підписання усіх пакетів медичних послуг НСЗУ за програмою медичних гарантій, дотичних до дитинства.

«Другий рік поспіль медзаклад єдиний у Львівській області отримує три реабілітаційні пакети. Працюємо та розвиваємося щодня заради наших маленьких пацієнтів», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у Львові пересадку органів безоплатно проводять на базі лікарні швидкої допомоги, тут у травні 2020 року відкрили Центр трансплантології.

Ліцензію на такий вид операцій львівський медзаклад отримав на початку 2020-го, а першу безкоштовну песадку зробили у березні: 36-річному чоловіку трансплантували нирку.

Кошти за трансплантацію органів медзаклад отримує з держбюджету. Вартість проведення таких операцій уряд затвердив ще наприкінці 2019 року.

Додамо, що нещодавно до Львова з’їхалися майже усі реципієнти, яким медики подарували ще одне народження. Про особливі історії про тих, кого врятували львівські трансплантологи, читайте у статті Львівського порталу за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *