ОСТАННІ НОВИНИ

Глава УГКЦ та інші релігійні лідери вакцинувалися від COVID

Вероніка Рой

|

У вівторок, 16 березня, в київському Мистецькому арсеналі залишковими дозами вакцини AstraZeneca (Covishield) щепили декілька українських релігійних діячів. Про це інформує пресслужба Міністерство охорони здоров’я.

Зокрема. сьогодні першу дозу вакцини отримали Верховний Архієпископ Києво-Галицький, Глава Української Греко-Католицької Церкви (УГКЦ) Святослав (Шевчук) та Архімандрит Михайлівського Золотоверхого монастиря Лаврентій (Живчик) (Православна Церква України).

«Немає жодних релігійних підстав, щоб відмовлятися від вакцинації», – зазначив Блаженніший Святослав.

Він підкреслив, що отримав саме залишкову дозу вакцини, та подякував за таку можливість захиститися від COVID-19. Глава УГКЦ також закликав українців слухати поради сімейних лікарів та перевіряти джерела інформації про коронавірусну хворобу.

Нагадаємо, 11 березня Міністр охорони здоров’я Максим Степанов підписав, який дозволяє на першому етапі вакцинації залишковими дозами щепити пріоритетні групи ризику з наступного етапу. Якщо вакцинувати представників визначених груп із другого етапу неможливо, для популяризації вакцинації рекомендується залучати публічних та громадських діячів, зокрема лідерів і представників релігійних організацій.

Нагадаємо, в Україні вакцинацію від COVID-19 стартувала 24 лютого, а на Львівщині – 25 лютого. Раніше глава МОЗ був незадовлений темпами вакцинації в Україні.

Зазначимо, що Львівщина отримала 42 200 доз вакцини AstraZeneca (Covishield) для вакцинації від COVID-19. В області збираються провакцинувати понад 1500 медиків, які працюють у лікарнях із хворими на COVID-19.

Згодом в області відкрили реєстрацію на COVID-щеплення для лідерів громадської думки. Станом на 13 березня на вакцинацію зголосилися 260 осіб.

Додамо, з початку вакцинальної кампанії проти COVID-19 вже 53,155 українців щепилися першою дозою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: МОЗ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *