ОСТАННІ НОВИНИ

НАЗК склало на Садового 14 адмінпротоколів

Ольга Денисяка

|

Національне агентство з питань запобігання корупції склало та скерувало до суду 14 адмінпротоколів щодо міського голови Львова Андрія Садового. Про це повідомили у Telegram НАЗК, передає Львівський портал.

Зазначається, що 14 адмінпротоколів щодо Садового були складені та направлені до суду «за ознаками порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів». Проте у відомстві не уточнили про які саме порушення йде мова.

Своєю чергою Андрій Садовий заявив, що протоколи стосуються справи про звинувачення начальниці управління комунального майна Львівської міськради в службовій недбалості. За версією прокуратури, вона укладала договори про оренду за заниженою ставкою з деякими громадськими організаціями та фізичними особами, внаслідок чого міський бюджет втратив майже 1,2 мільйона гривень.

«Я звернувся до 280 депутатів, Прем’єр-міністра, Генерального прокурора, НАБУ, Президента, ДБР, акцентуючи на абсурдності таких звинувачень. Бо прокуратура не має жодного права втручатись у господарську діяльність міської ради, яка здійснюється в абсолютній відповідності до чинного законодавства. Суд за цією справою вже відбувся і своїм рішення підтвердив абсурдність звинувачень.
Натомість прокуратура звернулась до НАЗК через те, що я начебто втручаюсь у їхню діяльність, бо своїми зверненнями роблю цю справу публічною. І у відповідь на мої листи склали на мене 14 протоколів», написав Садовий у Facebook.

Як повідомляв Львівський портал, 6 травня тодішня головна прокурорка Львівщини Ірина Діденко підписала підозру керівниці управління комунальної власності Львівської міської ради Інні Свистун. Їі підозрювали у службовій недбалості, в результаті якої бюджет Львова недоотримав майже 1,2 млн грн. Ірина Діденко повідомляла, що очільниця управління вибірково уклала договри оренди з фізичними особами та окремими громадськими організаціями за необґрунтовано заниженою ставкою. Зокрема, договори були укладені з із громадськими організаціями: «Самопоміч», «Львівська обласна республіканська християнська партія», «Інститут політичних технологій» тощо.

Галицький районний суд 7 травня обрав запобіжний захід у вигляді застави 42 тис. грн, а також відсторонив Інну Свистун від займаної посади на час проведення слідства. Відтак, посадовиця подала апеляційну скаргу на це рішення суду.

26 травня апеляційний суд Львівської області скасував ухвалу про відсторонення й поновив Інну Свистун на роботі. 31 грудня Галицький районний суд скасував підозру Інні Свистун, прокуратура оскаржує це рішення.

Сама Інна Свистун вважає, що ця ситуація – чергова спроба усунути її від займаної посади.

Зазначимо, Інна Свистун – депутатка Львівської обласної ради від фракції «Самопоміч» із 2015 року, у 2020 році вона знову пройшла до ЛОР. З серпня 2013 працює начальником управління комунальної власності Львівської міської ради.

Нагадаємо, депутати Львівської міськради неодноразово висловлювали незадоволення через роботу очільниці міського управління комунальної власності Інни Свистун. Ще у 2017 році вони хотіли відсторонити її із займаної посади, бо вважали, що посадовиця неналежним чином контролює комунальне майно, що «уможливило крадіжки» і заборгованість із орендної плати.

Втім згодом міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що депутати передумали відсторонювати Інну Свистун. Також мер наголосив, що чиновниця не подобається іншим, бо «не дає вкрасти комунальне майно», і тому він буде їй допомагати.

Управління комунальної власності Львівської міськради фігурувало й у справі «Афери століття» (розкрадання комунальної нерухомості). У 2017 році правоохоронці проводили обшуки у помешканні Інни Свистун.

Взимку цього року депутати міськради Львова знову вирішили дорікнути Інні Свистун, оголосивши їй бойкот. Обранці громади навіть запропонували посадовиці піти у «довготривалу відпустку».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *