ОСТАННІ НОВИНИ

Степанов розповів, чим небезпечний новий штам Covid, який вже є в Україні

Наталя Дуляба

|

«Британський» штам коронавірусу, який вже виявили в Івано-Франківській області, є втричі заражнішим, має короткий інкубаційний період, а також демонструє високу смертність. Про це у вівторок, 9 березня, під час брифінгу розповів міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, передає Львівський портал.

Очільник МОЗ наголосив, що низка європейських країн вже призупинила послаблення карантинних обмежень у зв’язку з потраплянням нових більш небезпечних штамів коронавірусу, зокрема мутованого британського та африканського штамів.

«Цей штам коронавірусу відрізняється коротким інкубаційним періодом – один-три дні, втричі більшою заразністю, зменшення частки безсимптомно хворих або легких форм захворювання та, на жаль, високою смертістю. Крім органів дихання, вірус почав вражати нирки, печінку, центральну нервову систему», – розповів Максим Степанов.

Міністр також додав, що у світі побільшало повторних випадків зараження Covid-19 – частка повторних захворюванть становить від 4 до 18% від загальної кількості нових хворих. Ще у 52-76% пацієнтів фіксують виражений постковідний синдром, який триває від трьох до шести місяців.

Нагадаємо, «британський» штам коронавірусу в Укоаїні виявив на початку березня Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Громашевського НАМН. Перші випадки зафіксували в Івано-Франківській області, де зараз є спалах Covid-19.

У Великобританії про новий штам коронавірусу стало відомо наприкінці 2020 року.

Як писав Львівський портал, на Львівщині виявили два генотипи коронавірусу – B1 та В1.1. Про циркуляцію в області нового британського різновиду коронавірусу досі відомо не було.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *