ОСТАННІ НОВИНИ

У квітні запрацює річний тариф на газ для населення: якою буде ціна

Юлія Осим

|

Встановлена гранична ціна на газ для населення у розмірі 6,99 грн за куб діятиме в Україні до кінця березня. Відтак, з 1 квітня газопостачальні компанії пропонуватимуть фіксовану ціну на паливо. Про це пише ЕП.

Дата запуску річного тарифу зумовлена закінченням дії граничної ціни. Тож оператори встановлюватимуть фіксовану ціну на рік для споживачів. Відомо, що з річного тарифу можна буде в будь-який момент перейти на місячний, а потім знову на річний. Залежно  від коливань ринку  у різні періоди, користувачі зможуть обирати для себе економніший варіант.

Газопостачальна компанія пропонуватиме тариф на наступний місяць – тоді ціна встановлюється до 25 числа місяця, який передує тому, в якому застосовуватиметься тариф, – та на рік вперед.

На квітень цьогоріч ціна за куб газу умовно становитиме 6,99 грн, а на рік – 7,5 грн. Скажімо, влітку через менший попит ціна може знизитися, тож упродовж квітня-червня можна користуватися місячним тарифом. А вже у липні-серпні, коли ціни опустяться, споживачі можуть обрати річний тариф.

У такий спосіб можна зафіксувати ціну на газ, яка буде незмінною в опалювальний період.

Раніше постачальники газу назвали ціну на газ на березень.

Нагадаємо, у січні уряд встановив граничну ціну на газ для населення. Така норма діятиме в Україні не довше ніж до 31 березня.

Україна в ручному режимі знижує тариф на газ для населення. Відтак вже із 1 лютого платіжки стануть на понад 30% меншими від сьогоднішньої ринкової ціни.

Додамо, уряд планує розробити річний газовий продукт, коли ціна на газ для споживачів фіксуватиметься на рік. Це повинно захистити непередбачуваних зростань цін.

У “Львівгазі” також сказали, скільки платитимуть споживачі, які не використовували газ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *