ОСТАННІ НОВИНИ

Кабмін знизив ціну на газ для населення

Вероніка Рой

|

Уряд ухвалив рішення, яким встановлюється гранична ціна на газ на рівні 6,99 грн за кубометр. Про це у Telegram повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

 

За його словами, така ціна діятиме до завершення опалювального сезону або до завершення карантину. Вище, ніж 6,99 грн за куб постачальники газу не зможуть піднімати ціну.

«Це рішення дасть змогу знизити ціну на газ для українців в середньому на 30%. Підкреслю, що встановлена урядом ціна є нижчою на 1,5 грн за куб від тієї, яка була у 2018-2019 роках. У зимові місяці тих років платіжки в середньому становили 2,5-3 тисячі гривень. Або 75% від тодішньої мінімальної зарплати», – повідомив глава уряду.

Шмигаль також зазначив, що встановлена ціна – 6,99 грн/куб означає, середня платіжка буде приблизно на 500 грн меншою, ніж була у попередні роки. І становитиме приблизно 40% від мінімальної зарплати.

Нагадаємо, Україна в ручному режимі знижує тариф на газ для населення. Відтак вже із 1 лютого платіжки стануть на понад 30% меншими від сьогоднішньої ринкової ціни.

Додамо, уряд планує розробити річний газовий продукт, коли ціна на газ для споживачів фіксуватиметься на рік. Це повинно захистити непередбачуваних зростань цін.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *