ОСТАННІ НОВИНИ

Сім’ям ще двох померлих від Covid медиків на Львівщині дали по 1,5 млн грн страховки

Наталя Дуляба

|

На Львівщині сім’ям ще двох медиків, які померли від коронавірусу, виплатили по 1,5 млн грн страховки, передбаченої державою. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

Родичам двох медиків, життя яких на Львівщині забрав коронавірус, перерахували обіцяні страхові виплати. Йдеться про лікаря з медицини невідкладних станів та завідувача інфекційним відділенням однієї з лікарень.

Так, кожна сім’я отримала по 1,57 млн грн.

Загалом за час пандемії Covid-19 на Львівщині держава виплатила страховку родинам вісьмох медпрацівників, які померли від коронавірусу.

Водночас за останніми даними в області відомо про 54 медпрацівників, що померли від коронавірусу.

Нагадаємо, медикам, які заразились коронавірусом і отримали інвалідність або ж померли від ускладнень, спричинених COVID-19, держава гарантує виплату від 630 тисяч до 1,5 млн грн. Втім такі виплати проводять виключно після розслідування.

Деякі українські медики скаржились, що їх змушують приховувати факт інфікування коронавірусом саме на роботі. Станом на кінець 2020 року обіцяні страховки в Україні виплатили лише двом десяткам родин померлих від Covid медпрацівників, хоча загалом хвороба забрала життя двох сотень лікарів.

До Дня медика Львівський портал писав про медпрацівників області, які пожертвували власним життям у боротьбі з коронавірусом. Детальніше читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *