ОСТАННІ НОВИНИ

На викуп землі під продовження вулиці Ряшівської потрібно 15 млн грн

Наталя Дуляба

|

На те, аби викупити 42 земельні ділянки, необхідні для продовження вул. Ряшівської у Львові, потрібно близько 15 млн грн. Майбутня дорога має з’єднати аеропорт із вул. Кульпарківською та Науковою. Про це Львівському порталу розповів в.о. керівника департаменту містобудування Львівської міськради Сергій Коровайник.

У мерії провели інвентаризацію земельних ділянок у дачному кооперативі «Урожай», які необхідно викупити із приватності власності, аби продовжити вул. Ряшівську.

У зону будівництва потрапляють 42 земельні ділянки загальною площею 1,2 га. На їхній викуп потрібно близько 15 млн грн. У цю суму вже враховані дачні будиночки та зелені насадження, які розташовані на цих ділянках.

Наразі визначені викупні ціни 20 земельних ділянок – 6,7 млн грн. Остаточна вартість викупу інших 22 ділянок поки ще триває, оскільки виникла потреба коригування земельної документації.

«Коли саме вдасться повністю викупити всі ці 42 ділянки, залежить від кількох факторів. По-перше, від наявності коштів. Потрібні 15 млн грн ми будемо просити передбачити у бюджеті розвитку. По-друге, все також залежить і від бажання самих власників, хоча основна частина згідна на викуп. Якщо ж знайдуться ті, хто будуть проти, тоді ми вирішуватимемо це питання у судовому порядку, адже викуп передбачений під суспільні потреби. Більше того, у 90-х роках, коли люди отримували ці ділянки в межах червоних ліній, вони вже тоді знали, що там запроєктована нова дорога», – пояснив Сергій Коровайник.

Нагадаємо, прокладати дорогу на вул. Ряшівській почали ще у 2011 році, аби забезпечити необхідну транспортну інфраструктуру до Євро-2012. Йдеться про прокладення дороги з транспортними розв’язками від вул. Кульпарківської до вул. Патона, яка мала з’єднати аеропорт із «Ареною Львів».

(Натисніть на зображення для збільшення)

Загальна протяжність нової дороги мала становити майже 3,5 км, пролягати цей шлях мав через існуючий дачний кооператив «Урожай». Будівництво дійшло до кооперативів на вул. Кульпарківській, але через відсутність фінансування і викупу землі проєкт заморозили, обіцяючи відновити його до Євробаскету-2015. Втім і тоді збудувати нову дорогу не вдалось.

Попередньо було заплановано, що після завершення будівництва вул. Ряшівська проходитиме від Городоцької через аеропорт та Любінську до Кульпарківської (майже до перетину цієї вулиці з вул. Науковою). Новозбудована ділянка вул. Ряшівської також мала розвантажити від транспорту вул. Виговського, В. Великого, Наукову.

Як писав Львівський портал, у 2018 році Львівська міська рада підтримала петицію, у якій львів’яни просили продовжити вул. Ряшівську. Тоді у мерії казали, що за мінімальними розрахунками вартість будівництва становитиме близько 430 мільйонів гривень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *