ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відновлять будівництво дороги, що має з’єднати аеропорт з «Ареною Львів»

Катерина Родак

|

Сьогодні, 15 лютого, депутати Львівської міської ради погодили ЛКП «Львівавтодор» дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва відрізку дороги вулиці Ряшівської від вулиці Кульпарківської до вулиці Патона. За відповідну ухвалу проголосувало 49 міських обранців.

 

Мова йде про дорогу, яку почали будувати ще у 2011 році. Її мали звести, аби забезпечити інженерну та транспортну інфраструктуру для проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу «Євро-2012».

Тоді будівництво дійшло до садових кооперативів на Кульпарківській і через відсутність земельних рішень та фінансування проект заморозили, та обіцяли відновити його до Євробаскету-2015, проте і тоді збудувати нову дорогу не вдалось.

Рішення, яке сьогодні прийняли депутати міськради Львова, дозволить продовжити комплекс будівельних робіт, розпочатий у 2011 році.

Додамо, що ця дорога  передбачена генеральним планом Львова для формування радіально-кільцевої мережі магістральних вулиць та розвантаження центральної частини міста від руху транзитного транспорту. Після завершення будівництва вулиця Ряшівська проходитиме від Городоцької через аеропорт та Любінську  до Кульпарківської (майже до перетину цієї вулиці з вул. Науковою). Новозбудована ділянка вулиці Ряшівської не лише з’єднає найкоротшим шляхом аеропорт «Львів» із футбольним стадіоном на вулиці Стрийській, а й скерує новою вулицею частину потоків західного напрямку в обхід вулиць Виговського, В.Великого, Наукової, таким чином їх розвантаживши.

Довжина нової дороги становитиме 3 км 427 м.

Після виготовлення проекту землеустрою «Львівавтодор» має подати його в міську раду на затвердження.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *