ОСТАННІ НОВИНИ

Для будівництва нової дороги мерія Львова викупить більше сорока дачних ділянок

Наталя Дуляба

|

Львівська міська рада викупить із приватної власності 42 ділянки у дачному кооперативі «Урожай». Це зроблять для того, щоб збудувати нову дорогу від вул. Кульпарківської до вул. Патона. «За» відповідну ухвалу сьогодні, 21 листопада, під час сесії проголосували 45 депутатів, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Всі 42 земельні ділянки, які мерія хоче викупити, є у власності фізичних осіб. Скільки на це потрібно коштів, наразі не відомо. Своїм рішенням депутати зобов’язали управління земельних ресурсів провести перемовини з власниками, визначити вартість землі і подати її на затвердження сесії.

Зазначимо, нова дорога буде продовженням вул. Ряшівської і має з’єднати вул. Кульпарківську (кільце з вул. Науковою) з вул. Патона. Вона йтиме вздовж аеропорту «Львів» та попри Скнилівський парк.

Тому для того, щоб звести цю дорогу, потрібно викупити приватні земельні ділянки, територією яких вона має пролягати.

Наприкінці 2018 року Львівська міська рада підтримала петицію, у якій львів’яни просили продовжити вул. Ряшівську так, аби вона сполучала вул. Патона та Наукову. Тоді у мерії казали, що за мінімальними розрахунками вартість будівництва становитиме близько 430 мільйонів гривень.

Як повідомляв Львівський портал, нову дорогу на вул. Ряшівській мали звести до Євро-2012. Тоді будівництво дійшло до садових кооперативів на Кульпарківській, однак через відсутність земельних рішень та фінансування цей проект заморозили, пообіцявши відновити його до Євробаскету-2015. Проте і тоді збудувати цю дорогу не вдалось.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *