ОСТАННІ НОВИНИ

У Садового згадали про дорогу, яку обіцяли збудувати ще до Євро-2012

Наталя Дуляба

|

У міськраді Львова згадали про будівництво нової дороги, що має стати продовженням вул. Ряшівської і з’єднати її з вул. Патона. Цей шлях мали прокласти ще вісім років тому до Євро-2012, однак проєкт «завис». Про це сьогодні, 18 вересня, йшлося під час засідання виконавчого комітету Львівської міськради, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Напередодні виборів у мерії знову згадали про нову дорогу, яку львів’янам обіцяли прокласти ще до Євро-2012. Йдеться про продовження вул. Ряшівської з транспортними розв’язками від вул. Кульпарківської до вул. Патона.

Загальна протяжність нової дороги мала становити майже 3,5 км, пролягати цей шлях мав через існуючий дачний кооператив «Урожай». Але дорогу так і не збудували через невирішені правовідносини із власниками приватних земельних ділянок.

Ще наприкінці 2019 року сесія Львівської міськради дала згоду на викуп 42 приватних ділянок для того, аби рухатися далі. Втім майже рік у мерії про це не згадували.

Тепер виконком створив комісію, яка має провести оцінку згаданих земельних ділянок в кооперативі «Урожай». Лише після цього буде відомо, скільки коштів потрібно витратити із бюджету Львова на їхній викуп із приватної власності. Завершити роботу комісія має через два місяці, тобто орієнтовно в середині листопада.

Під час обговорення міський голова Львова Андрій Садовий визнав, що будівництвом цієї дороги мерія займається вже 8 років поспіль і ніяк не може завершити її. Втім він наголосив на тому, що потрібно знову продовжити роботу, бо «має бути порядок».

Нагадаємо, прокладати дорогу на вул. Ряшівській почали ще у 2011 році, аби забезпечити необхідну транспортну інфраструктуру до чемпіонату Європи з футболу «Євро-2012». Ця дорога мала з’єднати аеропорт із «Ареною Львів».

Попередньо було заплановано, що після завершення будівництва вул. Ряшівська проходитиме від Городоцької через аеропорт та Любінську до Кульпарківської (майже до перетину цієї вулиці з вул. Науковою). Новозбудована ділянка вул. Ряшівської також мала розвантажити від транспорту вул. Виговського, В. Великого, Наукову.

Будівництво дійшло до кооперативів на вул. Кульпарківській, але через відсутність фінансування і земельних рішень проєкт заморозили, обіцяючи відновити його до Євробаскету-2015. Втім і тоді збудувати нову дорогу не вдалось.

У 2018 році Львівська міська рада підтримала петицію, у якій львів’яни просили продовжити вул. Ряшівську. Тоді у мерії казали, що за мінімальними розрахунками вартість будівництва становитиме близько 430 мільйонів гривень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *