ОСТАННІ НОВИНИ

У МОЗ дали нове пояснення, чому в Україні знизилася кількість тестувань

Ольга Денисяка

|

Кількість ПЛР-тестувань та щоденна статистика хворих на COVID-19 знизилися через те, що в Україні почали застосовувати експрес-тести на антиген. Їхні результати Міністерство охорони здоров’я планує повідомляти раз на тиждень. Про це під час брифінгу 28 грудня повідомив очільник МОЗ Максим Степанов, передає Львівський портал.

 

«Ми почали застосовувати, зокрема, тести на антиген, експрес-тести. Це тести, які робляться за 15 хв. Ми цю статистику даємо щотижнево. Тому що кількість медичних працівників, які роблять ці тести, достатньо велика. Наприклад, ці тести роблять сімейні лікарі. Загальна кількість сімейних лікарів понад 23 тисячі в нашій країні», – пояснив Степанов.

Він зазначив, що щодня давати таку статистику – це «дуже великий ризик спотвореності», тому цього не робитимуть.

 

Степанов розповів, що за минулий тиждень виявили 59 381 випадок COVID-19. Позаминулого тижня – 70 327. Методом ПЛР цього тижня зробили 203 954 тестів. Позаминулого тижня – 250 417. Упродовж минулого тижня також зробили 58 663 тестів на антиген. Позаминулого тижня – 34 058.

«Уся кількість хворих, яка була виявлена під час тестування експрес-тестами, – це більш як 14 тисяч людей. Вона вся лягла в нашу статистику захворюваності», – додав Степанов.

Водночас міністр зауважив, що кількість зразків, які доставляють в лабораторії МОЗ, таки знизилася. Наприклад, вчора кількість зразків, доставлених в лабораторії МОЗ, складала трішки більш як 4 000.

«Я вже дав доручення провести відповідний селектор, тому що ми вже розширили категорії осіб, які треба тестувати», – додав міністр.

Як повідомляв Львівський портал, раніше у Міністерстві охорони здоров’я запевняли, що в Україні почали менше робити тестувань на COVID-19 через те, що люди менше звертаються до лабораторій. Тому відомство обіцяло змінити підхід до тестувань.

Нагадаємо, на початку листопада у МОЗ заявляли, що ситуація з поширенням COVID-19 в Україні наближається до критичної. Після введення карантину вихідного дня захворюваність в країні дещо стабілізувалась.

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль попереджав: якщо такі обмеження не спрацюють, українцям варто чекати повного локдауну.

У МОЗ кажуть, що вже на початку січня коронавірусом за добу заражатимуться близько 20 тисяч українців. Саме тому й потрібен повний локдаун.

На повний локдаун Україна піде після Різдва – з 8 по 24 січня включно. Всі деталі – за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *