ОСТАННІ НОВИНИ

Степанов каже, що ситуація з COVID в Україні стабілізувалася

Вероніка Рой

|

Ситуація з поширенням коронавірусної хвороби в Україні стабілізувалася: зменшилася кількість хворих, а також кількість госпіталізацій. Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає Громадське.

 

За його словами, в Україні вдалося збити «ураганне поширення коронавірусу» завдяки введеним раніше карантинним обмеженням.

«Ситуація за кількістю хворих повністю стабілізувалася сьогодні. Якщо ми порівнюємо тижневу статистику, ми бачимо зменшення кількості хворих, зменшення кількості госпіталізованих», – сказав Степанов.

Міністр зазначив, що зменшення кількості нових заражень не пов’язано зі зменшенням тестувань, а навпаки – кількість тестувань скоротилася через зменшення захворюваності.

З його слів, наразі методом ПЛР тестують людей, які мають ознаки коронавірусної хвороби або надходять до лікарні з пневмонією. І коли зменшується кількість звернень людей, які мають ознаки респіраторного захворювання, то зменшується і кількість тестувань.

«Але я дав вже завдання, щоб ми переглянули наші стандарти та розширили коло осіб, які ми тестуємо і методом ПЛР, і експрес-тестами на антиген, які ми вже почали поставляти до мережі закладів охорони здоров’я», –наголосив Степанов.

Очільник МОЗ також додав, що зменшилася кількість людей, яких госпіталізують з ознаками COVID: якщо брати статистику тижня до тижня, то цей показник зменшився на півтори тисячі, з 11 606 на тижні до 29 листопада і 10 100 минулого тижня.

Нагадаємо, станом на ранок середи, 9 грудня, в Україні лабораторно підтверджено 845 343 випадки коронавірусної інфекції. За минулу добу виявили 12 585 нових хворих.

На сьогодні по усій території України  діє загальнодержавний карантин з обмеженнями «помаранчевої» зони.

Зазначимо, в Україні запропонували ввести повний локдаун на Новий рік та Різдво. ЗМІ писали про два варіанти його введення: з 25 грудня по 17 січня та з 7 по 20 грудня.

Згодом у МОЗ заявили, що повний локдаун варто ввести після Нового року. Що працюватиме під час січневого карантину, читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *