ОСТАННІ НОВИНИ

Один день лікування хворого на Covid у реанімації може сягати до 5000 грн, – НСЗУ

Наталя Дуляба

|

Один день лікування в стаціонарі хворого на коронавірус у легкому стані держбюджету обходиться в середньому у 500 грн, а перебування у реанімації може сягати до 5000 грн на день. Про це Львівському порталу повідомили у Національній службі здоров’я України.

 

Із квітня і дотепер Нацслужба здоров’я виплатила медзакладам 11,4 млрд грн на лікування хворих на коронавірус.

Зокрема, 456 закладів, які лікують пацієнтів у стаціонарі, отримали понад 7 млрд грн, 25 центрів екстреної медичної допомоги отримали 4 млрд грн. Ще 940 мобільним пригадам, створених при медзакладах, перерахували 317 млн грн за виїзди для забору біоматеріалу для ПЛР-тестування.

«Витрати на ліки в середньому на одного пацієнта оплачуються НСЗУ із розрахунку від близько 500 грн за один день лікування пацієнта у легкому стані до понад 5000 грн за один день лікування пацієнта в умовах інтенсивної терапії. Хочемо ще раз наголосити: ці тарифи середньозважені. А це що означає, що один пацієнт потребуватиме дорожчого лікування, інший – дешевшого. Все це передбачено у тарифі НСЗУ», – йдеться у повідомленні.

В НСЗУ наголошують: надання медичної допомоги хворому на COVID-19 у лікарнях є безкоштовною. За пацієнта медзакладу платить Нацслужба здоров’я.

Лікарня, яка має має договір з НСЗУ на стаціонарне лікування пацієнтів з коронавірусом, отримала гроші, щоб купити все необхідне для допомоги пацієнту. І також виплатити доплати медикам.

Якщо у лікарні з вас вимагають гроші чи просять оплатити ліки, які входять у затверджений МОЗ протокол лікування, – це неправомірно. У таких випадках обов’язково звертайтеся зі скаргою на сайт НСЗУ або за телефоном контакт-центру: 16-77.

Нагадаємо, лікарні, що лікують хворих на коронавірус, отримують кошти від Нацслужби здоров’я України за спеціальним COVID-пакетом. Тобто за лікування медзакладу платить НСЗУ, а не пацієнти. Які саме послуги входять у цей COVID-пакет, читайте за посиланням.

Очільник МОЗ Максим Степанов назвав неприпустим вимагання від пацієнтів у лікарнях купувати ліки чи будь-які інші засоби для боротьби з коронавірусом.

Нагадаємо, загалом лікування хворих на коронавірус Україні обійдеться у 15 млрд грн. Детальніше – за цим посиланням.

Лікарням Львівської області мали перерахувати більше 269 млн грн на лікування хворих на коронавірус. Із таким показником регіон став другим в Україні за рівнем фінансування COVID-19.

Як писав Льіввський портал, в Україні коронавірус підхопили вже більше 970 тисяч людей. За останню добу виявили 6545 нових хворих, ще 80 осіб померли.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *