ОСТАННІ НОВИНИ

Протест на шахті «Лісова»: гірники вимагають виплатити борги із зарплати

Вероніка Рой

|

У вівторок ввечері, 8 грудня, 75 гірників на Львівщині спустилися під землю, проте відмовилися приступати до роботи. Вони вимагають погашення зарплатної заборгованості. Про це у Facebook повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

 

«75 гірників 3 зміни шахти «Лісова» ДП «Львіввугілля» спустилися в шахту, але відмовляються приступати до роботи.  Вимагають виплати зарплати та погашення зарплатної заборгованості. Шахтарі знаходяться в камері очікування у приствольному дворі. У виробці холодно. Незалежною профспілкою гірників України вживаються заходи, щоб розшукати достатню кількість фуфайок та передати їх шахтарям», – написав Михайло Волинець.

Як писав Львівський портал, працівникам ДП «Львіввугілля» регулярно затримують зарплату по кілька місяців або перераховують кошти мізерними сумами.Через це шахтарі Львівщини регулярно перекривають дороги і влаштовують пікети.

Через борги із зарплати 28 серпня на шахті «Надія» розпочалась підземна акція протесту. Майже пів сотні гірників відмовилися виходити з-під землі, бо із березня не отримували зарплату. Борг сягнув 61,54 млн грн. Наприкінці жовтня гірникам шахти «Надія» погасили заборгованість із заробітної плати.

Також у Держбюджеті передбачили 1,4 млрд грн на виплату зарплати гірникам до кінця року та погашення заборгованості, що виникла на даний момент.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *