ОСТАННІ НОВИНИ

Великобританія першою на Заході розпочинає вакцинацію від коронавірусу

Наталя Дуляба

|

Велика Британія у вівторок, 8 грудня, першою з країн Заходу розпочинає програму масової вакцинації населення від коронавірусу. Про це пише УП.

 

Програма спрямована на захист найбільш уразливих груп і повернення до нормального життя. Близько 70 лікарняних центрів по всій Британії готуються робити щеплення вакциною Pfizer/BioNTech.

Вакцинація не буде обов’язковою. Першими провакцинують людей, старших за 80 років, жителів будинків для літніх людей та їхніх працівників, а також деяких медичних працівників.

Велика Британія стане першою країною в світі, яка почне використовувати вакцину Pfizer після того, як регулюючі органи схвалили її використання минулого тижня.

Прем’єр-міністр Борис Джонсон заявив, що день старту вакцинації знаменує «величезний крок вперед у боротьбі Великої Британії з коронавірусом». Але він додав, що поки програма набирає обертів, як ніколи важливо дотримуватися коронавірусних правил у зимовий період.

Британія придбала у Pfizer і BioNTech 40 млн доз вакцини, цього достатньо для вакцинації 20 млн осіб. Найбільша частина вакцин надійде у 2021 році. На першому етапі влада розраховує використати 800 тисяч доз.

Вакцина поставляється до Британії з Бельгії, де її виробляють. Кожній людині робитимуть дві ін’єкції з різницею в 21 день.

Як писав Львівський портал, у ЄС планують розпочати вакцинацію населення від COVID-19 у грудні. Попередньо відомо, що для щеплень використовуватимуть вакцини компаній Moderna (Америка), Pfizer/BioNTech (США та Німеччина) та AstraZeneca (Великобританія). Їхня ефективність доведена на рівні 95%, 95% та 70% відповідно.

Натомість соцопитування показало, що 40% українців не хочуть робити щеплення від коронавірусу навіть безкоштовно. Коли Україна планує починати вакцинацію населення, читайте за цим посиланням.

Тим часом у МОЗ кажуть, що вітчизняна вакцина від COVID-19 може з’явитися вже через рік. На її виготовлення потрібно приблизно 100-150 млн гривень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *