ОСТАННІ НОВИНИ

У МОЗ заявили, що українська вакцина від COVID-19 може з’явитися через рік

Соломія Головіна

|

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що оригінальна українська вакцина від COVID-19 може з’явитися вже через рік. Про це він повідомив під час онлайн-брифінгу 26 жовтня, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Її доклінічні дослідження тривали протягом шести місяців, починаючи з квітня.

«Вчені-молекулярні біологи провели плідну роботу по підбору оптимального числа епітопів, антигенів, щоб створити комбіновану вакцину і надійно забезпечити тривалий імунітет», – зазначив Максим Степанов.

Міністр охорони здоров’я зауважив, що вчені отримали дуже стійкий результат щодо вироблення антитіл організмами тварин.

«Більше того, цей кандидат на вакцину показав повну нейтралізацію вірусу на живих клітинах людини», – наголосив посадовець.

При цьому Максим Степанов сказав, що попереду – ще дуже довгий шлях і проходження трьох фаз вже клінічних досліджень. Водночас він висловив сподівання, що вже через рік Україна може отримати свою вакцину від COVID-19.

«Нам треба пройти ще дуже великий шлях, щоб кандидат на вакцину став вакциною. Для цього потрібно пройти три фази клінічних  досліджень. Зараз в Україні підбриється відповідне виробництво, де це може бути зроблено. Якщо наші очікування збудуться, і дійсно обраний виробник і шлях ми пройдемо нормально, то десь через рік можемо отримати оригінальну українську вакцину», – заявив очільник МОЗ.

Як відомо, 20 жовтня президенту Володимиру Зеленському представили результати доклінічної фази дослідження оригінального українського кандидата у вакцини проти коронавірусної хвороби COVID-19.

Тим часом у МОЗ зазначають, що на виготовлення української вакцини від коронавірусу знадобиться приблизно 100-150 млн гривень.

Нагадаємо, що станом на ранок 26 жовтня в Україні на коронавірус захворіло вже майже 349 тисяч людей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *