ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янин домігся скасування регіональної мови на Одещині

Вероніка Рой

|

Відомому захиснику української мови, львів’янину Святославу Літинському через суд вдалося скасувати рішення про впровадження в Одеській області російської мови як регіональної, яке там діяло з 2012-го року. Про це Святослав Літинський повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 

За його словами, регіональну мову на Одещині скасував Одеський окружний адміністративний суд.

«Два роки ми стукали у ці двері… і вони відчинилися!  В Одеській області (рішення облради) – скасовано регіональну мову. Вчора відповідне рішення виніс Одеський окружний адміністративний суд. Відтепер усі посилання на рішення обласної ради про впровадження регіональної мови є нікчемними», – написав Літинський.

Зазначимо, раніше Святослав Літинський домігся скасування регіональної російської мови в Одесі.

Раніше Львівський портал повідомляв, що Літинський домігся в суді паспорта без сторінки російською мовою. Після цього львівський активіст отримав перший в Україні паспорт, заповнений лише державною мовою. Також молодий львів’янин виграв суд у Авакова. Згодом борець за права українців в Україні домігся української клавіатури на ноутбуках Hewlett Packard, а також української мови у мультимедійних системах Volkswagen.

За його ж позовом Нацполіції і МВС заборонили публікувати інформацію без української мови. Такожзавдяки йому стало відомо, що мережа супермаркетів «Алло» відмовляється українізовуватись. У інтерв’ю Львівському порталу«Один у полі воїн. #Святослав Літинський», він розповів, що BMW, Audi, «АЛЛО», VARUS та Sport Life також противники української мови в Україні.

Влітку 2018 року він виграв суд у всесвітньовідомої косметичної корпорації.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *