ОСТАННІ НОВИНИ

Нацполіції і МВС заборонили публікувати інформацію без української мови

|

Сьогодні суд задовольнив позов відомого борця за українську мову в Україні Святослава Літінського проти Національної поліції України. За рішенням суду відтепер на сайті Нацполіції не можуть бути тексти іноземними мовами без автентичного тексту українською мовою. Про це повідомив сам Святослав Літинський у своєму Фейсбуці, передає кореспондент Львівського порталу.

66

«Суд постановив:

  1. визнати протиправними дії Національної поліції України щодо поширення на офіційному веб-сайті https://www.npu.gov.ua офіційної інформації про свою діяльність без автентичного перекладу державною мовою.
  2. Зобов’язати Національну поліцію України забезпечити автентичний переклад державною мовою інформації, що поширюється іноземною мовою на офіційному веб-сайті https://www.npu.gov.ua.», – йдеться у повідомленні.

За словами С. Літинського, він навів більше 10 статей, де були виступи Авакова, Деканоїдзе, Фацевича… без автентичного перекладу.

«Тепер Нацполіція, та і МВС, зобов’язані публікувати автентичний переклад посадовців з потребою перекладу одночасно з публікуванням основного матеріалу. Публікувати без одночасного автентичного перекладу є незаконно», – наголосив він.

Раніше Львівський портал повідомляв, що Літинський домігся в суді паспорта без сторінки російською мовою. Після цього львівський активіст отримав перший в Україні паспорт, заповнений лише державною мовою. Також молодий львів’янин виграв суд у Авакова. Згодом борець за права українців в Україні домігся української клавіатури на ноутбуках Hewlett Packard, а також української мови у мультимедійних системах Volkswagen.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *