ОСТАННІ НОВИНИ

Інтерпол попереджає про підробку вакцини від Covid-19

Андрій Котенський

|

Інтерпол видав глобальне попередження про ймовірні спроби злочинних організацій продавати підробки вакцин від коронавірусу та грипу, або викрадати справжню вакцину. Про це йдеться в офіційному повідомленні організації, пише «Європейська правда».

 

Інтерпол зазначає, що розіслав попередження правоохоронцям у 194 країнах світу.

«Зараз, коли все більше вакцин від коронавірусу наближаються до стадії затверження та глобального розповсюдження, головне завдання – гарантувати безпеку ланцюжка постачання… У час, коли уряди готуються розгортати вакцинацію, злочинні організації готуються втрутитися або зірвати постачання», – йдеться у повідомленні Інтерполу.

 

Відтак правоохоронців у всьому світі закликають заздалегідь підготуватися до можливих видів кримінальної діяльності, пов’язаних з вакциною від коронавірусу.

В Інтерполі припускають, що з поступовим відновленням активніших подорожей – що, ймовірно, буде супроводжуватися вимогою негативного тесту на коронавірус – злочинці ймовірно спробують продавати і підробки тестів.

Як відомо, Британія першою в світі розпочне вакцинацію від коронавірусу.

Раніше Львівський портал інформував, що проміжний аналіз дослідження вакцини Pfizer демонструє її ефективність на понад 90%.

Як відомо, в Україні також працюють над створення вакцини від коронавірусу. 20 жовтня президенту Володимиру Зеленському представили результати доклінічної фази дослідження оригінального українського кандидата у вакцини проти коронавірусної хвороби COVID-19.

У МОЗ кажуть, що оригінальна українська вакцина від COVID-19 може з’явитися вже через рік. Також у міністерстві заявляють, що на виготовлення української вакцини знадобиться приблизно 100-150 млн гривень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *