ОСТАННІ НОВИНИ

Після смерті пацієнтів головний лікар Жовківської лікарні пішов на лікарняний

Ольга Денисяка

|

27 листопада через знеструмлення у Жовківській районній лікарні померли двоє пацієнтів, підключених до апаратів ШВЛ. Керівник лікарні Ігор Шевців з того ж дня має лікарняний. Про це повідомив заступник голови Львівської обласної держадміністрації Іван Собко, передає Львівський портал.

 

За словами Івана Собка, головний лікар медзакладу Ігор Шевців був на роботі 27 листопада і з того ж дня з 10:00 год. він має лікарняний.

«Дуже цікаво, що 27 листопада о 10:00 год. зліг на лікарняне. Відповідні служби перевірять. Отака службова халатність. Маючи альтернативні джерела енергії, два генератори – дизельний і автоматичний, як це треба було не поважати тих людей, які були на ШВЛ, щоб не скористатися генератором», – говорить посадовець.

Як повідомляв Львівський портал, 27 листопада у Жовківській центральній районній лікарні Львівської області двоє пацієнтів із діагнозом COVID-19 померли після того, як у реанімаційному відділенні було відсутнє електропостачання.

Зараз спеціальна комісія встановлює, що стало причиною смерті пацієнтів. Про результати перевірки стане відомо ввечері 1 грудня.

Відомо, що того дня у лікарні двічі відмикали світло. У «Львівобленерго» запевняють, що узгоджували час відключення з працівниками медзакладу. Аби запобігти трагедії у лікарні мали б використати альтернативне джерело енергії. У медзакладі наявні два електричних генератори.

У Жовківській лікарні пояснили Львівському порталу, що генератор не підключали, оскільки думали, що світло швидко увімкнуть.

Додамо, у поліції з цим фактом відкрили дві кримінальні справи, а голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький ініціював звільнення головного лікарня Жовківської районної лікарні та голови Жовківської РДА.

Напередодні голова МОЗ Максим Степанов повідомив, що в усіх лікарнях України будуть проведені перевірки обладнання. На Львівщині перевірять усі лікарні, проте перш за все – 22 медзаклади, які приймають хворих на коронавірус.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *