ОСТАННІ НОВИНИ

Через загибель пацієнтів у Жовкві в Україні перевірять всі лікарні, – МОЗ

Ольга Денисяка

|

Спеціальна комісія з’ясує обставини випадку в Жовківській районній лікарні на Львівщині, де внаслідок відключення електрики померли два пацієнти, що знаходилися на ШВЛ. Аналогічні перевірки техніки та обладнання проведуть по всіх лікарнях країни. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає Львівський портал.

 

«Щодо жахливої трагедії, що сталася на Львівщині. Через вимкнення електропостачання у Жовківській районній лікарні двоє пацієнтів, які знаходились на апаратах штучної вентиляції легень, померли», – написав Степанов.

Також він зауважив, що хоч лікарі і боролися за їхні життя за допомогою мішка Амбу, проте врятувати пацієнтів не вдалося.

«Водночас лікарня, де сталося це, забезпечена аварійним дизель-генератором, який не переключався автоматично. На місце терміново направлено комісію, щоб з’ясувати всі обставини. Також перевірки обладнання будуть проведені в усіх лікарнях по всій країні», – заначив очільник МОЗ.

Льівський портал повідомляв, що 27 листопада у Жовківській районній лікарні двоє пацієнтів, які були підключені до апаратів ШВЛ, померли через відсутність електроенергії у медзакладі. У поліції відкрили дві кримінальні справи.

Згодом голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький ініціював звільнення головного лікарня Жовківської районної лікарні та голови Жовківської РДА.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *