ОСТАННІ НОВИНИ

У ЛОДА запевняють, що на Львівщині немає проблем з наданням меддопомоги хворим на COVID

Вероніка Рой

|

Станом на сьогодні стаціонари області, відведені для хворих на коронавірусну інфекцію, заповнені на 52%. Відтак у Львівській облдержадміністрації запевняють, що проблем у наданні медичної допомоги особам, які потребують госпіталізації із коронавірусом, поки немає. Про це у п’ятницю, 27 листопада, повідомив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Станом на сьогодні жодних проблем в наданні медичної допомоги хворим на коронавірус у Львівській області. Чи будуть у найближчий час? Ні, не буде. Що ми для цього робимо? Ми  розширюємо госпітальної бази. Також системно працюємо над тим, аби мати резерви, якщо ситуація набиратиме обертів», – повідомив Собко.

Він зазначив, що у випадку погіршення ситуації з коронавірусом деякі медичні заклади будуть повністю переводити на COVID-профіль. Мова йде поки про 8-му лікарня та госпіталь у Винниках. Крім цього у Центрі легеневого здоров’я можна розгорнути до 500 ліжок.

Іван Собко додав, що уже понад 64% ліжок для хворих на коронавірус оснащені киснем. Зауважимо, що у МОЗ визначили, що цей показник на Львівщині має становити щонайменше 80%. Також з обласного бюджету був виділений 1 млн грн на закупівлю додаткових концентраторів.

Нагадаємо, станом на ранок 27 листопада на Львівщині виявлено 44 509 випадків COVID-19. Зокрема, за минулу добу на коронавірус захворіло 898 людей, що є абсолютним рекордом.

На Львівщині кількість ліжок, відведених під лікування COVID-19, наразі становить 3465 одиниць. Проте це число планують збільшити до 6 тисяч.

Як повідомляв Львівський портал, наразі хворих на коронавірусну інфекцію приймають 22 медзаклади Львівщини.

Зважаючи на ситуацію, на Львівщині готуються розгортати мобільні COVID-госпіталі. Їх збираються облаштовувати на території спорткомплексів. Наразі йдеться про «Арену Львів» та спорткомплекс ЛНУ ім. Івана Франка на вул. Черемшини.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *