ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина не є лідером в Україні за смертністю від COVID, – ЛОДА

Вероніка Рой

|

Заступник голови Львівської ОДА Іван Собко заявив, що Львівщина не лідерує в Україні за кількістю померлих від коронавірусної інфекції. Про це він повідомив у п’ятницю, 27 листопада, під час брифінгу, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За його словами, показник смертності від коронавірусної інфекції в Україні має свою методику розрахунку. У неї, серед іншого, входить розрахунок за числом людей, що проживають на території. Станом на сьогодні на Львівщині цей показник становить 2,8.

«Я констатую, що Львівщина не є лідером за кількістю осіб, які померли від COVID-19. Показник має свою методику розрахунку. Там не береться просто, скільки людей померли. Використовуються розрахунки відповідно до кількості осіб, які проживають на території. По Україні цей показник становить 2,4, на Львівщині – 2,8. Але це не говорить про те, що ми лідери, що у нас найбільше осіб, які померли від COVID», – зауважив Собко.

Зауважимо, за кількістю випадків смертей від коронавірусної інфекції, за даними РНБО, Львівщина є другою в Україні. Загалом за весь період пандемії в Україні від COVID-19 померло 11 909 людей, з них – 1209 на Львівщині.

Як писав Львівський портал, у вересні середній показник летальності COVID-19 був перевищений у 9 областях, в тому числі й на Львівщині. 93% померлих становили люди віком 50+ зі супутніми захворюваннями. Детальніше – за цим посиланням.

У МОЗ уже заявили, що ситуація з поширенням COVID-19 в Україні наближається до критичної. В уряді прогнозують, що кінця листопада в Україні за добу коронавірусом заражатимуться близько 15 тисяч людей, а до кінця року ця цифра може досягти 20 тисяч.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *