ОСТАННІ НОВИНИ

Чи буде повний локдаун, стане відомо за тиждень, – ОП

Ольга Денисяка

|

Перші результати карантину вихідного дня будуть помітні за тиждень. Тоді стане зрозуміло, чи потрібно застосовувати повний локдаун. Про це заявив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко, повідомляє Офіс президента.

 

«Чи можливий локдаун, ми зрозуміємо після того, як пройдемо треті вихідні на карантині, й будемо ухвалювати рішення», – зазначив Тимошенко.

За словами Тимошенка, наразі влада намагається збити темпи зростання захворюваності на COVID-19, щоб стабілізувати ситуацію, а також збільшувати кількість ліжко-місць і ліжок із киснем та іншим обладнанням. 

 

Заступник керівника ОПУ додав, що наразі немає чіткого показника граничної кількості нових випадків інфікування за добу, за якого медична система не буде справлятися. Він пояснив, що також має значення кількість тих, хто одужав, тривалість перебування в лікарнях тощо. Тому важливі показники кількості заражень та вільних місць у лікарнях. 

У випадку введення локдауну в ОПУ обіцяють заздалегідь забезпечити “повну комунікацію”.   

Нагадаємо, з 14 по 30 листопада в Україні ще діє карантин вихідного дня. Втім прем’єр-міністр Денис Шмигаль вже заявив: якщо такі обмеження не спрацюють, українцям варто чекати повного локдауну.

Нещодавно стало відомо, що в Україні пропонують ввести повний локдаун на Новий рік та Різдво. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль також допускає, що на зимові свята можуть ввести локдаун.

Зазначимо, з 25 листопада Кабмін зобов’язаний попереджати українців про посилення карантину.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *