ОСТАННІ НОВИНИ

Лікарня швидкої допомоги отримала нове обладнання на 36 мільйонів

Соломія Головіна

|

Для лікарні швидкої медичної допомоги Львова за кошти міського бюджету закупили найсучаснішу у світі ангіографічну інтервенційну систему Philips Azurion, внутрішньосудинний ультразвук та рентгенівський пересувний С-арочний апарат. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Загальна вартість придбаних апаратів становить майже 36 млн грн.

«В нас є найбільший в Західній Україні ангіографічний центр, який займається і інсультами, і інфарктами, і стентуванням різних судин. Тут був старий ангіограф, який ми відремонтували, і він тимчасово працював. Але зараз ми встановлюємо надсучасний ангіограф фірми Philips. Також маємо сучасний УЗД-апарат і С-арку для постановки кардіостимуляторів та додаткових операцій на серці, які потребують рентген-контролю», – зазначив керівник лікарні швидкої допомоги Олег Самчук.

При цьому він зауважив, що протягом місяця планується запустити в роботу ангіограф. С-арочний апарат і апарат УЗД вже працюють.

«Завдяки обладнанню, будемо проводити операції на судинах серця, головного мозку та інших судинах організму. Бригади спеціалістів сформовані – ці фахівці це роблять вже давно, але тепер будуть мати можливість це робити на сучаснішому обладнанні, яке має додаткові пристрої, при якому контрасту вводиться менше і є менше опромінення», – пояснив керівник лікарні швидкої допомоги.

До слова, пересувний рентгенівський С-арочний апарат лікарі зможуть використовувати в різних операційних, але насамперед, під час встановлення кардіостимуляторів.

Додамо, що до кінця року лікарня швидкої допомоги очікує на комп’ютерний томограф, який придбає держава в межах проєкту облаштування приймальних відділень лікарень України.

«Є проект приймальних відділень по Україні, в якому ми беремо участь. Маємо отримати від Міністерства охорони здоров’я такі апарати: КТ, МРТ і ангіограф. За попередніми даними, до кінця року маємо отримати надсучасний комп’ютерний томограф. Вже готові приміщення і під КТ, і під МРТ, і під ангіограф», – пояснив Олег Самчук.

Як раніше повідомляв Львівський портал, через збільшення кількості захворілих у міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги на вул. Миколайчука вирішили розгорнути додаткових 350 ліжок. Їх облаштують в окремому корпусі, що на території лікарні, приміщення там орендував медичний коледж.

Нове «ковідне» відділення на базі лікарні швидкої медичної допомоги відкрили 16 листопада, облаштувавши перші 50 ліжок. Другу частину нового відділення для хворих на COVID відкрили 20 листопада: і тепер тут загалом є 180 ліжко-місць.

Також ми інформували, що у лікарні швидкої допомоги Львова облаштували найбільшу в Україні реанімацію.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *