ОСТАННІ НОВИНИ

За тиждень ГРВІ підхопили більше 9000 мешканців Львівщини

Наталя Дуляба

|

Протягом минулого тижня, з 9 по 15 листопада, на Львівщині гострі респіраторні захворювання діагностували 9 132 особам. При цьому жодного випадку грипу в області ще не зафіксували. Про це Львівському порталу повідомили в обласному лабораторному центрі.

 

Так, минулого тижня на ГРВІ захворіли 9 132 мешканці Львівщини, що на 214 випадків більше, ніж попереднього тижня. Інтенсивний показник захворюваності становить 366,2, тоді як епідпоріг становить 442,4. Понад 30% хворих – діти віком до 17 років.

У Львові ГРВІ протягом минулого тижня підхопили 2 908 людей, що на 78 випадків більше, аніж попереднього тижня. З-поміж усіх хворих львів’ян майже 28% – це діти.

В стаціонари з діагнозом «гостре респіраторне захворювання» госпіталізували 41 жителя Львівщини, у тому числі 12 дітей.

Водночас циркуляції вірусів грипу на території Львівської області ще не зафіксували.

А в цьому епідсезоні в Україні будуть циркулювати чотири штами вірусів грипу. Минулого епідемічного сезону українці могли зустрітися лише зі штамом типу В Phuket, а з трьома іншими – ні.

Не виключено, що людина може одночасно захворіти на грип і коронавірус. Також невідомо, як ці два віруси поведуть себе в організмі людини. Проте найкращий спосіб вберегтися від сезонного грипу – щорічна вакцинація.

Зазначимо, що в Україні вже розпочалася вакцинація від грипу. Для проведення щеплень в Україну поставили 665 тисяч доз вакцини:

  • 500 тисяч доз вакцини «Ваксігрип Тетра» (виробник — «Санофі Пастер», Франція, чотиривалентна);
  • 45 тисяч доз вакцини «Інфлувак («Абботт Біолоджікалз Б.В.», Нідерланди, тривалентна);
  • 120 тисяч доз вакцини «Джісі Флю» («Грін Кросс Корпорейшн», Південна Корея, тривалентна).

Про те, де у Львові можна купити вакцину від грипу і скільки вона коштує, читайте за цим посиланням.

Додамо, Фахівці також припускають, що одночасне інфікування COVID-19 та грипом може призвести до важкого перебігу хвороби та навіть смерті. Детальніше про вакцинацію від грипу та міфи, пов’язані із нею, читайте тут.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *