ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні почалась вакцинація від грипу

Вероніка Рой

|

В Україні стартувала вакцинація від грипу. Цього епідсезону у нашу країну поставлено 665 тисяч доз вакцини проти грипу. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає пресслужба МОЗ.

 

За його словами, найближчим часом МОЗ поставить у заклади охорони здоров’я 40 тисяч доз вакцини проти грипу для щеплення медпрацівників, які працюють з хворими на коронавірусну інфекцію.

«Попри те, що інфекційна хвороба, викликана вірусом грипу, зазвичай протікає у неускладненій формі, вона може призводити й до тяжкого перебігу. Особливо це стосується людей старшого віку, вагітних, осіб з хронічними хворобами, маленьких дітей. Циркуляція вірусів грипу під час пандемії COVID-19 в осінні та зимові місяці може мати важкі наслідки для вразливих груп населення. Тож важливим пріоритетом у цьому сезоні є вакцинація медпрацівників, що надають допомогу пацієнтам та реалізують заходи боротьби з COVID-19», – зазначив Віктор Ляшко.

За словами заступника міністра охорони здоров’я, до епідсезону 2020–2021 років в Україну поставлено:

  • 500 тисяч доз вакцини «Ваксігрип Тетра» (виробник — «Санофі Пастер», Франція, чотирьохвалентна);
  • 45 тисяч доз вакцини «Інфлувак («Абботт Біолоджікалз Б.В.», Нідерланди, трьохвалентна);
  • 120 тисяч доз вакцини «Джісі Флю» («Грін Кросс Корпорейшн», Південна Корея, трьохвалентна).

Зазначимо, вже відомо, що цього епідсезону в Україні циркулюватимуть чотири штами грипу.

На Львівщині поки що не зафіксували випадків грипу. Проте мешканців області закликають вакцинуватися. Адже наразі не виключено, що людина може одночасно захворіти на грип і коронавірус. Фахівці також припускають, що одночасне інфікування COVID-19 та грипом може призвести до важкого перебігу хвороби та навіть смерті.

Додамо, раніше головна епідеміологиня Львівщини розповіла правдиві факти про вакцинацію проти грипу, а також спростувала низку міфів. Про них можна дізнатися тут.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *