ОСТАННІ НОВИНИ

Чи відбдуться телевізійні дебати Синютки із Садовим?

Андрій Котенський

|

Команда Суспільного отримала відповіді щодо участі у прямому ефірі проєкту «Виборчий округ. Дебати» 18 листопада від обох кандидатів на посаду голови Львівської ОТГ.  Про це Львівському порталу повідомили у львівській студії Суспільного.

 

У п’ятницю, 6 листопада, до редакції UA:ЛЬВІВ надійшов лист від чинного мера Львова Андрія Садового, де він зазначив, що «вдячний за запрошення на участь у проекті «Виборчий округ. Дебати» у форматі телевізійних дебатів. Із радістю долучусь».

У середу, 11 листопада, телерадіокомпанія також отримала листа від пресслужби Олега Синютки, де сказано, що кандидат «безумовно зацікавлений взяти участь у такому проєкті».

 

Нагадаємо, тривалість прямого ефіру «Виборчий округ. Дебати» 18 листопада становитиме 90 хвилин. Якщо хтось із двох кандидатів не з’являється для участі у програмі, то прямий ефір проєкту скорочується пропорційно на 50%.

Програма «Виборчий округ. Дебати» складатиметься із вступне слова учасників; блоку тематичних запитань учасників один одному; блоку запитань від журналістів та фінальні промови.

Раніше Львівський портал повідомляв, що кандидат на посаду голови Львівської ОТГ Олег Синютка заявив, що формат політичних дебатів на суспільному телеканалі UA:Львів суперечить Виборчому кодексу України. Про це йдеться на сайті Львівської організації «Європейської солідарності».

На теледебати чинного міського голову Львова Андрія Садового та нардепа, ексголову Львівської ОДА Олега Синютку Суспільний мовник Львів:UA запросив ще 2 листопада.

На наступний день «Суспільне» повідомило, що дебати мають відбутися 18 листопада о 19:25 год. у межах токшоу «Виборчий округ. Дебати».

Того ж дня, 3 листопада, Андрій Садовий погодився на участь у дебатах, а Олег Синютка висловився проти, оскільки вважає, що запропонований Львів:UA формат суперечить законодавству.

Нагадаємо, другий тур місцевих виборів у Львові призначили на 22 листопада. У ньому за посаду голови Львівської ОТГ змагатимуться чинний мер Андрій Садовий та нардеп, ексголова ЛОДА Олег Синютка.

У першому турі Садовий набрав 40,09% голосів виборців (91 131 голос), а Синютка – 31,1% (70 682).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

 

Фото: Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *