ОСТАННІ НОВИНИ

Що робити, коли школа змушує батьків підписати «COVID-згоду». Пояснення від МОЗ

Наталя Дуляба

|

Днями в мережі ширилась інформація, що адміністрації окремих шкіл змушують батьків підписувати згоду про те, що заклад не несе відповідальності за поширення коронавірусу. На це відреагували у Міністерстві охорони здоров’я і пояснили, як діяти у таких випадках. Про це повідомляє Львівський портал.

 

У середу, 4 листопада, під час брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов відзначив, що українці скаржаться на те, що керівництво окремих шкіл змушує їх підписувати документ-згоду щодо COVID-19.

Поставивши свій підпис, вони погоджуються з тим, що «заклад освіти не несе відповідальності за поширення коронавірусу, який може занести людина із безсимптомним перебігом хвороби».

Цю ситуацію у МОЗ назвали «самодіяльністю» шкіл і наголосили: такий документ не передбачений жодним нормативно-правовим актом, відтак його можна не підписувати.

«Такий “документ” не передбачений жодним нормативно-правовим актом, це така собі самодіяльність окремих керівників шкіл чи інших осіб. Навіщо вони це роблять, мені не відомо. Але звертаюсь до батьків: ніхто не може змусити вас підписувати такий документ», – підкреслив Максим Степанов.

Нагадаємо, через пандемію коронавірусу навчання у школах  залежатиме від того, в якій зоні перебуває регіон. Школи «червоної зони» навчатимуться онлайн.

У школах обов’язково має проводитись температурний скринінг, дезінфекція приміщень, мають бути антисептики та засоби індивідуального захисту. На уроках учні можуть сидіти без масок, а заходити у школу, пересуватися та перебувати на перервах – лише у масках.

Детальніше з рекомендаціями МОЗу щодо організації навчання у школах та дитсадках під час COVID-19 можна ознайомитися за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *