ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині готуються розгортати мобільні COVID-госпіталі

Наталя Дуляба

|

За дорученням Кабміну Львівщина напрацьовує перелік локацій, де можна буде розгорнути мобільні госпіталі для хворих на коронавірус. Про це у вівторок, 3 листопада, під час брифінгу повідомив очільник департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Так, справді, є доручення КМУ про те, щоби зараз максимально напрацювати локації, де можна буде розгортати медичні госпіталі. Ці локації ми пропрацьовуємо, адже вони мають відповідати певним вимогам. Як тільки цей перелік об’єктів буде готовий, ми його оприлюднимо», – сказав Орест Чемерис.

Зазначимо, що мобільні COVID-шпиталі в Україні будуть розгортати тоді, коли всі ліжка у медзакладах будуть заповнені хворими.

Як уточнювали у МОЗ, мобільні госпіталі мають функціонувати у пристосованих приміщеннях, які мають опалення, вентиляцію, де можна буде підвести кисень до ліжок, забезпечити реанімаційні відділення та кімнати для медичного персоналу.

Водночас у Мінохорони здоров’я зауважували, що труднощів із необхідним для COVID-шпиталів обладнанням бути не повинно. Натомість наголошували на браку медперсоналу.

Нещодавно стало відомо, що для боротьби з COVID-19 МОЗ буде наймати медиків за контрактом. Їх будуть відправляти працювати в регіони з високим рівнем зараження. При цьому за час відсутності медика за ним збережеться його основне місце роботи.

Нагадаємо, на Львівщині суттєво зросла госпіталізація хворих на коронавірус. Станом на 3 листопада стаціонари області заповнені на 67%, хоча наприкінці жовтня рівень завантаженості лікарень становив 57%.

Загалом пацієнтів із COVID-19 на Львівщині приймає 21 медзаклад. У стаціонарах є 2975 ліжкомісць для таких хворих.

При цьому наразі лише 56% ліжок у стаціонарах Львівської області мають доступ до кисневих точок, які використовують при лікуванні хворих на коронавірус. У МОЗ визначили, що цей показник на Львівщині має становити щонайменше 80%. Натомість у Львівській ОДА запевняють, що ситуація є під контролем, а ті пацієнти, які потребують кисневої терапії, отримують її.

Щодо лікарень Львова, то у міській раді звітують про 300 точок доступу до кисню.

Нагадаємо, коронавірусом на Львівщині заразились 31 134 мешканці. За останню добу одужали більше людей, ніж захворіли.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *