ОСТАННІ НОВИНИ

МОЗ готується розгортати COVID-шпиталь у Палаці спорту в Києві

Вероніка Рой

|

Міністерство охорони здоров’я починає розгортання мобільного шпиталю у Палаці спорту в Києві. Про це в інтерв’ю «Сегодня» сказав заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

 

«Уже є попередні кошториси, які доопрацьовують. Ми зібрали потреби щодо обладнання, дали завдання ДП «Медичні закупівлі», щоб там проаналізували ціни, і запускаємо постанову, якою виділимо на це кошти, й починаємо розгортати шпиталь у Палаці спорту», – сказав Віктор Ляшко.

Він зазначив, що польові шпиталі мають бути розгорнуті в пристосованих приміщеннях, які мають опалення, вентиляцію, санітарно-технічні умови.

«Тобто це великі площі, на яких додатково розміщуються ліжка таким чином, щоб була велика блокова система, де можна буде підвести кисень до ліжко-місць, забезпечити реанімаційні відділення, кімнати для медичного персоналу», – каже головний державний санітарний лікар.

Віктор Ляшко каже, що у МОЗ знають, скільки обладнання потрібно для польових шпиталів, скільки його є на ринку, як його купити і поставити.

«Питання не так в обладнанні, як у забезпеченні медичним персоналом. Зі збільшенням кількості медичних ліжок проблема збільшення кількості медичного персоналу не вирішиться сама собою, адже лікар – це професія, яка здобувається роками», – додає він.

Нагадаємо, раніше у МОЗ заявляли, що мобільні госпіталі для пацієнтів з коронавірусною хворобою будуть відкривати лише після того, як будуть заповнені всі ліжка у медичних закладах.

Зазначимо, станом на ранок 2 листопада в Україні лабораторно підтвердили 402 194 випадки коронавірусу. За минулу добу виявили 6754 нових хворих, ще 69 людей померли.

Додамо, що у  стаціонарах Львівської області є 2975 ліжкомісць для хворих на коронавірус. Станом на 27 жовтня лікарні заповнені такими пацієнтами на 58,5%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *