ОСТАННІ НОВИНИ

У МОЗ прозповіли, за яких умов будуть відкривати мобільні госпіталі для пацієнтів з COVID-19

Вероніка Рой

|

Мобільні госпіталі для пацієнтів з коронавірусною хворобою будуть відкривати лише після того, як будуть заповнені всі ліжка у медичних закладах.  Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі «Радіо Свободи» 9 жовтня, передає УП.

 

«Ми опрацьовуємо питання про відкриття мобільних шпиталів, тому що ситуація може розвиватися в різний спосіб… Тільки після того, як ми використаємо весь можливий ліжковий фонд, який знаходиться безпосередньо в медичних закладах, можемо перейти до розгортання мобільних шпиталів», – розповів Степанов.

Очільник МОЗ додав, що за необхідності такі шпиталі ймовірно можна буде розмістити на базі військових шпиталів, тих, які знаходяться в підпорядкуванні Державної служби України з надзвичайних ситуацій, або на території виставкових центрів.  При цьому зауважив, що зараз у відомстві лише працюють над можливими варіантами реалізації.

«Ми зараз актуалізуємо питання, якщо буде необхідність таких же (госпіталів, – ред.)  у виставкових центрах – в який спосіб ми будемо це робити, і скільки часу нам потрібно для розгортання таких шпиталів. Поки опрацьовуємо це питання – а не починаємо завозити ліжка у виставкові центри», – наголосив Степанов.

Наразі найбільшою проблемою для розгортання таких шпиталів є достатня кількість медичних працівників.

«Головне питання, яке стоїть  – це лікарі та медичні працівники. Ми можемо скільки завгодно розгортати мобільних шпиталів, завозити ліжка, але банально може не вистачити лікарів», – розповідає Степанов.

Зазначимо, міністр охорони здоров’я Максим Степанов також заявив про погіршення в Україні ситуації з коронавірусом. Він закликав дотримуватися протиепідемічних заходів безпеки, адже недотримання їх призведе до того, що ситуація з поширенням коронавірусу може швидко вийти з-під контролю.

У зв’язку з цим МОЗ розпочинає підготовку до відкриття в Україні тимчасових госпіталів для хворих на коронавірус.

Додамо, станом на ранок п’ятниці, 9 жовтня, в Україні коронавірусну хворобу виявлено 250 538 людей. За останню добу діагноз «коронавірус» було підтверджено 5 804 особам –  це антирекорд кількості нових хворих за добу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *