ОСТАННІ НОВИНИ

Облаштування громадського простору біля центру Довженка планують розпочати у 2021 році

Вероніка Рой

|

У 2021 році у Львові на площі перед кінотеатром ім. Довженка планують розпочати будівництво нового громадського простору з фонтаном, амфітеатром, зеленими відпочинковими зонами, який буде доступний для маломобільних людей. Про це інформує «Інститут просвіти».

 

Зазначимо, ще у травні 2018 року у Львові визначили переможця всеукраїнського архітектурного конкурсу на облаштування громадського простору на площі перед кінотеатром ім. О. Довженка на Сихові. Тут  планують створити амфітеатр, який можна буде використовувати для масових заходів, а його схили – для тихого відпочинку. Також проєкт передбачає, що взимку дно нового ландшафту перетворюватиметься у каток. Влітку на площі будуть функціонувати фонтани з розпиленням води. Окрім того, на цій території будуть використовувати світильники з альтернативними джерелами енергії – сонця і вітру.

Простір буде у вигляді амфітеатру

Як зазначають в «Інституті просвіти», перші роботи із реалізації проєкту мали б розпочатися 2020 року. Однак через карантинні заходи початок будівництва перенесли на наступний рік.

Нагадаємо, у 2018 році львів’яни просили Львівську міськради облаштувати на площі перед кінотеатром ім. О. Довженка сучасний громадський простір. Вже в грудні 2018 мерія підтримала цю петицію.

Згодом через простір на площі перед кінотеатром ім. О. Довженка розгорівся цілий скандал. Після рішення міськради облаштувати на Сихові громадський простір, облрада заявила, що там повинен знаходитись монумент Героям Небесної Сотні із музеєм.

Колишній головний архітектор Львова Юліан Чаплінський раніше зазначав, що мерія не розглядає такої можливості, бо пропозицію облради вважає суто політичним питанням. Також проти зведення монументу Героям Небесної Сотні виступили активісти ГО «Кращий Сихів», оскільки вважають площу перед кінотеатром ім. О. Довженка чи не єдиними місцем у районі для проведення масових заходів та відпочинку. За облаштування громадського простору виступила також директорка центру Довженка Марта Іванишин.

Додамо, що площу перед кінотеатром ім. О. Довженка на Сихові завжди використовували для проведення концертів, фестивалів та інших масових заходів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Візуалізація: «Інститут просвіти»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *