ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині зростає кількість госпіталізованих з COVID-19

Вероніка Рой

|

Станом на ранок, 9 жовтня, на Львівщині заповненість лікарень, що відведені для лікування пацієнтів з COVID-19, становить 50,2%. Про це у п’ятницю, 9 жовтня, під час брифінгу повідомив директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис, передає Львівський портал.

 

Станом на ранок у стаціонарах Львівщини перебуває 1297 пацієнтів, хворих на коронавірус. З них 115 знаходяться у реанімаційному відділенні. Ще 36 людей підключені апаратів штучної вентеляції легень.

«Хочу зазначити, що на Львівщині протягом останніх двох тижнів ми відзначаємо негативні тенденції. Якщо говорити про кількість підтверджених випадків, то ми коливаємося на одному рівні – в межах 220-240 випадків на добу. Проте ми констатуємо, що кількість хворих та госпіталізованих збільшується. В середньому цифра осіб, яких госпіталізовують, коливається в межах 130 осіб. Завантаженість ліжок другу добу перевищує 50%. Станом на ранок 9 жовтня – 50,2%. Тому тенденції тривожні», – зазначає Орест Чемерис.

Посадовець відзначає, що в області також зростає і число виїздів до пацієнтів з підозрою на COVID-19. Зокрема, за попередню добу було близько 60 таких викликів.

«Вкотре хочу наголосити та усіх закликати дотримуватися карантину, мати чітке розуміння, що поряд з коронавірусом нас чекають і сезонні захворювання. Тому слід дотримуватися соціальної дистанції, уникати масових скупчень людей та обов’язково носити маски», – додав Орест Чемерис.

Нагадаємо, станом на ранок п’ятниці, 9 жовтня, на Львівщині коронавірусну інфекцію лабораторно підтвердили 22 177 людям. За останню добу виявили 247 нових хворих.

Як писав Львівський портал, на Львівщині частішають випадки, коли хворих на коронавірус не забирають у лікарню. Так, 52-річного львів’янина із двобічним запаленням легень та температурою 39,6°C не госпіталізували, бо такі покази не підпадали під «важкий стан». У якому стані має перебувати хворий, аби його таки забрали в лікарню, і що робити, якщо вам відмовляють у госпіталізації, читайте у статті за цим посиланням.

Зазначимо, міністр охорони здоров’я Максим Степанов також заявив про погіршення в Україні ситуації з коронавірусом. Він закликав дотримуватися протиепідемічних заходів безпеки, адже недотримання їх призведе до того, що ситуація з поширенням коронавірусу може швидко вийти з-під контролю.

У зв’язку з цим МОЗ розпочинає підготовку до відкриття в Україні тимчасових госпіталів для хворих на коронавірус.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *