ОСТАННІ НОВИНИ

МОЗ готує до відкриття тимчасові госпіталі для хворих на COVID-19

Вероніка Рой

|

Міністерство охорони здоров’я розпочинає підготовку до відкриття в Україні тимчасових госпіталів для хворих на коронавірус. Про це заявив очільник МОЗ Максим Степанов у відеозверненні, оприлюдненому на його Facebook-сторінці.

 

За його словами, сьогодні в Україні наразі 21 тисяча ліжок зайняті хворими на COVID-19. Він зазначив, що з початку епідемії збільшили кількість ліжок утричі – з 12 тис. до 37 тис.

«Уявіть собі, що, якби кількість ліжкомісць у лікарнях залишалася такою самою, як було навесні, це були б десятки тисяч смертей. Вже зараз ми починаємо підготовку до відкриття тимчасових госпіталів для хворих на COVID», – повідомив Степанов.

Зазначимо, міністр охорони здоров’я Максим Степанов також заявив про погіршення в Україні ситуації з коронавірусом. Він закликав дотримуватися протиепідемічних заходів безпеки, адже недотримання їх призведе до того, що ситуація з поширенням коронавірусу може швидко вийти з-під контролю.

Додамо, що станом на 3 жовтня на Львівщині стаціонари були заповнені хворими на коронавірус на 48-49%. Посадовці запевняли, що про брак місць у лікарнях зараз не йдеться.

Як повідомляв Львівський портал, в Україні станом на ранок 8 жовтня зафіксовано 244 734 лабораторно підтверджених випадки COVID-19. За добу виявлено 5 397 нових хворих – це черговий антирекорд кількості нових хворих за добу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *