ОСТАННІ НОВИНИ

Маршрутка №52 курсуватиме через Старе Рудне

Наталя Дуляба

|

Виконавчий комітет Львівської міськради вніс зміни до схеми руху автобусного маршруту №52, який курсує до Рудного. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 9 жовтня, передає кореспондент Львівського порталу.

 

У мерії кажуть, що прислухалися до пропозицій ініціативної групи мешканців Рудного щодо врегулювання проблеми з громадським транспортом. Відтак найближчим часом автобусний маршрут №52 курсуватиме по-новому.

Зазначимо, із кінця 2019 року маршрутка №52 їздила з вул. Варшавської до народного дому у Рудному. На маршруті мали працювати 15 автобусів. Тепер маршрут №52 має покривати все селище, включно із територією Старого Рудного.

«Маршрут буде повністю покривати смт Рудно і курсуватиме до частини, яку називають Старе Рудно. Маршрут буде курсувати від вул. Володимира Великого в Рудно, по вул. Лисенка, а кінцева зупинка у Львові буде на вул. Варшавській. Такий маршрут розроблений на прохання ініціативної групи мешканців смт Рудно», – прокоментувала заступниця міського голови Львова з питань ЖКГ Ірина Маруняк.

За її словами, маршрутка №52 почне працювати за новою схемою руху після того, як її погодить поліція. На лінію обіцяють випустити 16 низькопідлогових автобусів на 80 пасажирів кожен.

В перспективі маршрут №52 планують продовжити до Духовної семінарії.

Нагадаємо, 3 жовтня мешканці Рудного вийшли на дорогу Західного обходу Львова на акцію протесту. Вони ходили пішохідним переходом із вимогою відновити якісне транспортне сполучення: випустити на маршрут №28 максимальну кількість автобусів (18), а також забезпечити роботу на ньому низькопідлогових машин, як це раніше обіцяли у Львівській міськраді.

На протестну акцію до людей ніхто з представників мерії не з’явився, тому обурені руднівчани збирались рано-вранці 5 жовтня перекривати виїзд із комунального АТП-1. Згодом посадовці таки покликали ініціативну групу на зустріч, тому пікет на підприємстві скасували.

Водночас у міськраді Львова кажуть, що маршрути №28 і №52, які курсують до Рудного, є збитковими. І незважаючи на це місто «забезпечує їхню роботу».

Як писав Львівський портал, у мерії ще раніше заявили, що маршрут №28, який сполучає Рудно з центром Львова, є збитковим. Певний час він не працював, втім наприкінці червня його знову відновили. Маршрутку №52 до Рудного запустили наприкінці минулого року.

Додамо також, що до Рудного можна доїхати також приміськими маршрутами №184 та №184-А.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *