ОСТАННІ НОВИНИ

За добу на Львівщині виявили ще 240 випадків COVID-19, двоє людей померли

Вероніка Рой

|

Станом на ранок четверга, 1 жовтня, на Львівщині підтверджено 20 590 випадків COVID-19. За останню добу діагноз «коронавірус» підтвердили 240 людям. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

За вчорашню добу лабораторні центри провели 1188 ПЛР-тестів, з них 240 виявилися позитивними. Серед нових хворих – 114 львів’ян. На черзі залишаються ще 300 проб

Загалом коронавірусну інфекцію виявлено  у 20590 осіб. Від ускладнень COVID-19 померли 565 (+2 за останню добу) людей. Натомість побороти недугу вдалося 7387 пацієнтам (+197).

Найбільше хворих на коронавірус перебуває Львівській обласній інфекційній лікарні. Зараз там лікується 155 осіб, з них в реанімації – 8 осіб, на апаратах ШВЛ – 3 особи.

У 8-ій міській клінічній лікарні станом на ранок перебуває 59 пацієнтів, у 1-ій міській клінічній лікарні – 48 пацієнтів, у лікарні швидкої медичної допомоги – 136 пацієнтів.

Зазначимо, Львівщина більше двох місяців була лідером в Україні за кількістю хворих на коронавірус. Втім станом на 12 вересня ситуація змінилася: перше місце у антирейтингу дістав Київ, а Львівська область зайняла друге.

Із 28 вересня в Україні почало діяти нове епідемічне зонування. Зокрема, частина районів Львівщини потрапила у «помаранчеву зону». Також частина області, зокрема і Львів, опинилася у «жовтій зоні».

Нагадаємо, у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *