ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні проводять випробування профілактичних ліків від COVID-19, – Зеленський

Ольга Денисяка

|

В Україні чотири чи п’ять видів ліків проходять випробування – вони будуть профілактично допомагати людям від коронавірусної хвороби. Про це заявив на брифінгу у Рівному Президент України Володимир Зеленський, передає УНН.

 

«Деякі речі ми робимо в Україні… І профілактичні ліки, і нові ліки, які будуть застосовуватися. У нас 4 чи 5 «на виході» вже різних видів ліків, які проходять клінічні випробування, які будуть допомагати людям чи профілактично від COVID-19, чи пом’якшувати сам процес проходження хвороби», – сказав Зеленський. 

Як повідомляв Львівський портал, станом на ранок, 1 жовтня, в Україні лабораторно підтверджено 213 028 випадків коронавірусної інфекції. За останню добу виявили 4 069 нових хворих. Це антирекорд кількості нових хворих за добу.

Зазначимо, Львівщина більше двох місяців була лідером в Україні за кількістю хворих на коронавірус. Втім станом на 12 вересня ситуація змінилася: перше місце в антирейтингу дісталось Києву, а Львівська область зайняла друге.

Нагадаємо, із 28 вересня в Україні почало діяти нове епідемічне зонування. Львівщина потрапила до «жовтої» і «помаранчевої» зон. До «червоної» зони жоден населений пункт чи район області цього разу не увійшов.

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *