ОСТАННІ НОВИНИ

У Болгарію та Словенію українців пускатимуть без самоізоляції, але з тестом на COVID-19

Ольга Денисяка

|

Уряди Болгарії та Словенії з 1 жовтня спростили умови в’їзду на свою територію українців під час пандемії коронавірусу. Так, обов’язкову самоізоляцію по прибуттю у ці країни проходити не доведеться, але потрібно мати з собою результати ПЛР-тесту на COVID-19. Про це повідомили у посольствах України в Болгарії та Словенії, передає hromadske.

 

У Болгарію з 1 жовтня до 30 листопада 2020 року громадянам України дозволено в’їжджати на при наявності довідки, що показує негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР. Він має бути зроблений не пізніше, ніж за 72 години до перетину кордону. Зазначимо, раніше в’їзд для більшості українців в Болгарію був тимчасово заборонений. 

У Словенію з 1 жовтня українці можуть їздити без проходження 10-денного карантину. Водночас їм необхідно мати негативний тест на COVID19, який був зроблений не пізніше, ніж  за 48 годин до перетину кордону. Робити його необхідно в установах чи організаціях у країнах ЄС, Шенгенської зони, Словенії, а також таких, що Інститут мікробіології та імунології Словенії та Національна лабораторія Словенії з охорони здоров’я визнали надійними і які є у переліку Національної лабораторії. 

Українські дипломати попереджають, що у довідці про тест мають бути зазначені особисті дані людини, які відповідають даним у закордонному паспорті, відомості про лабораторію, що провела дослідження (назва закладу, адреса та контактні дані, дата проведення тестування), а також прописаний латиницею метод (PCR) та негативний результат (Negativе). 

Як повідомляв Львівський портал, станом на ранок, 1 жовтня, в Україні лабораторно підтверджено 213 028 випадків коронавірусної інфекції. За останню добу виявили 4 069 нових хворих. Це антирекорд кількості нових хворих за добу.

Зазначимо, Львівщина більше двох місяців була лідером в Україні за кількістю хворих на коронавірус. Втім станом на 12 вересня ситуація змінилася: перше місце в антирейтингу дісталось Києву, а Львівська область зайняла друге.

Нагадаємо, із 28 вересня в Україні почало діяти нове епідемічне зонування. Львівщина потрапила до «жовтої» і «помаранчевої» зон. До «червоної» зони жоден населений пункт чи район області цього разу не увійшов.

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *