ОСТАННІ НОВИНИ

Ворог обстріляв позиції українських військ поблизу Шумів

Соломія Головіна

|

На Донбасі бойовики обстріляли зі стрілецької зброї  позиції українських військових поблизу населеного пункту Шуми. Про це Львівському порталу повідомили у пресцентрі ООС.

 

Зазначається, що сьогодні, 10 вересня, о 14:15 год. російсько-окупаційні війська відкрили вогонь зі стрілецької зброї по українських позиціях поблизу населеного пункту Шуми.

«Обстріл був прицільним та спрямованим на ділянку, де мала пройти зустріч представників СЦКК та ОБСЄ. Такі дії противника засвідчують, що ворог свідомо та цілеспрямовано йде не тільки на порушення домовленостей, а й відкрито провокує українську сторону. Натомість Україна вкотре демонструє своє щире прагнення до встановлення миру, але ворог навмисно зриває будь-які спроби», – зазначають у штабі.

При цьому у пресцентрі ООС наголошують, що завдяки оперативності українських розвідників, дії збройних формувань Російської Федерації були спрогнозовані завчасно, тому швидко вдалося убезпечити не тільки військовослужбовців Об’єднаних сил, а й представників СЦКК та ОБСЄ.

Як повідомляв Львівський портал, під час засідання Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) 22 липня  дійшли згоди щодо повного та всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування з 27 липня.

У Кремлі заявили, що Росія не є учасницею війни на Донбасі, тому не може гарантувати дотримання перемир’я бойовиками так званих «ДНР» і «ЛНР».

Власне 7 вересня у штабі ООС інформували про загострення ситуації на Донбасі: внаслідок ворожих обстрілів один український військовий загинув, ще один отримав поранення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *