ОСТАННІ НОВИНИ

У Зеленського заявили про «прорив у роботі ТКГ» та «всеосяжне припинення вогню з 27 липня»

Соломія Головіна

|

Під час засідання Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) 22 липня у форматі відеоконференції дійшли згоди щодо повного та всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування з 27 липня. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі президента України Володимира Зеленського.

 

Згідно з ухваленим рішенням, з 00:01 год. 27 липня має дотримуватися режим повного та всеосяжного припинення вогню.

«Прорив у роботі ТКГ в цьому напрямку є результатом ефективної роботи української делегації за підтримки наших міжнародних партнерів у Берліні й Парижі, а також роботи політичних радників і глав МЗС країн – учасниць Нормандського формату», – зазначається у повідомленні.

У пресслужбі глави держави наголосили, що на засіданні ТКГ сторони за посередництва ОБСЄ домовилися про застосування заходів з посилення режиму припинення вогню до повного врегулювання міжнародного збройного конфлікту на території українського Донбасу.

Відповідні заходи погоджені на ТКГ Україною та Росією й підтримані ОБСЄ.

«Режим дотримання повного та всеосяжного припинення вогню у разі, якщо він буде дотриманий іншою стороною, є базовою передумовою реалізації Мінських домовленостей і відкриває шлях до виконання інших положень цих домовленостей», – зазначається у повідомленні.

У межах гуманітарної групи українська сторона, як і було домовлено, передала списки осіб на взаємне звільнення та очікує на те саме від іншої сторони.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *